BiyografiFoto GaleriÜnlülerin Foto GalerisiYerli Kadın Ünlüler

Leyla Lydia Tuğutlu

Leyla Lydia Tuğutlu

Tam adı:Leyla Lydia Tuğutlu
Doğum tarihi: 29 Ekim 1989
Doğum yeri: Berlin / Almanya
Boyu: 1.75 m
Ailesi: Harun Tuğutlu
Burcu: Akrep
Mesleği: Model ve Oyuncu
Aktif Yılları: 2009’dan bu yana
imdb-logo Leyla Lydia Tuğutlu
Sosyal Medyada

instagram-hesabi Leyla Lydia Tuğutlu twitter-hesabi Leyla Lydia Tuğutlu
Başlıklar

Hakkında

Leyla Lydia Tuğutlu, her ne kadar şimdilerde adını çok sık duymaya başlasak da aslında daha önceleri de adını duyuyor ve biliyorduk. Türkiye onu ilk kez 2008 Miss Turkey birincisi olduğunda tanıdı. Daha sonrasında ise Karadayı dizisinde canlandırdığı , Songül Kara karakteriyle adından söz ettirmeye başladı. Dilerseniz, Leyla Lydia Tuğutlu kimdir ? ve biyografi sayfasında detaylara inelim…

Leyla Lydia Tuğutlu, 29 ekim 1989 yılında Berlin, Almanya ‘da dünyaya geldi. Annesi alman , babası ise Türk’dür  . Çocukluk yıllarında 5-6 yaşlarında Türkiye’ye gelmiştir.

Eğitimini , ilkokulunu İstanbul’da başlamıştır. Piyano dersi almıştır. Konservatuara da yarı zamanlı olarak devam etmeye çalışmıştır. 5 yıl müzik ve keman dersleri görmüştür. Lise eğitimini ise Anadolu lisesinden tamamlamıştır. Devamında ise İstanbul Üniversitesinde Alman dili ve Edebiyatını seçmiş ve bu bölümü okurken, mankenlik ve fotomodellik yapmaya başlamıştır.

Hayatının dönüm noktalarından biri olacak olan 2005 yılında Best Model of Turkey yarışmasında Best Promising seçilmesi, 2006‘ da Çin‘ de yapılan Miss Tourism Queen International‘ da ‘Princess‘ ödülünü kazanmasını sağladı . Aynı zamanda da bu yönde çalışmalarını devam etmesine neden olmuştur.

Bu bilgiyi de bakabilirsiniz:   Ezgi Avcı

Leyla Lydia Tuğutlu, artık model olarak yoluna devam etmeyi tercih etti. Bu yönde başarılıydı ve artık yarışmalara katılır ve buralardan ödül veya ödüller almaya başlamıştı. Onlardan kendisi adına üçüncüsü olan 2007 yılında düzenlenen  ve Fashion TV Moda Oskarlarında , “Gelecek vaad eden model” seçildi . Daha sonrasında ise sükse yapacağı ve oyunculuk anlamında da kapıları açacak olan , 2008 yılında “Miss Turkey” Güzellik Yarışmasındaki birinciliği ona hayat anlamında bir çok şey kattı. 12 Aralık 2008 ise Türkiye’yi Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde yapılan Miss World yarışmasında temsil etti.

Oyunculuk anlamında ilk işi ise, 2009 yılı yapımı “Es Es” adlı dizideki “İrem” karakteriyle oldu. 2010 yılında başlayarak, 5 yıl süreyle HaberTürk kanalında “HT Magazin” adlı magazin programının sunuculuğunu yaptı. 

2012 yılı ile 2015 yılları arasında yayınlanan Karadayı dizisinde Kenan İmirzalıoğlu , Bergüzar Korel ve Çetin Tekindor ile birlikte ,Mahir Kara’nın kardeşi Songül Kara karakterine hayat verdi.

2014 yılında Engin Günaydın’ın yazdığı İçimdeki Ses filminde Füsun Demirel karakterine hayat verdi . Özellikle bu filmdeki sahneleriyle magazin dünyasında gündeme alındı.

2015 yılına gelindiğinde ise Çağatay Ulusoy ile başrolünü paylaştığı Delibal fliminde rol aldı.

2018 yılında ise Kızım adlı dizide Candan karakterine hayat vermektedir.

Filmografisi

  • 2018 – Kızım (Dizi) / Candan
  • 2018 – Cebimdeki Yabancı (Sinema Filmi)
  • 2016 – Tatlı İntikam (Pelin) (TV Dizisi)
  • 2017 – Bu Şehir Arkandan Gelecek (Derin Mirkelamoğlu) (TV Dizisi)
  • 2015 – Kiralık Aşk 1. Sezon (İz)(TV Dizisi)
  • 2015 – Delibal (Füsun) (Sinema Filmi)
  • 2014 – İçimdeki Ses (Ayşıl) (Sinema Filmi)
  • 2013 – Günce (Aslı) (Sinema Filmi)
  • 2012 – 2014 – Karadayı (Songül Kara) (TV Dizisi)
  • 2010 – 2011 – Kirli Beyaz (Melis) (TV Dizisi)
  • 2009 – 2010 – Es Es (İrem) (TV Dizisi)
Bu bilgiyi de bakabilirsiniz:   Necip Memili

Videoları

Fotoğrafları

Kaynak
YoutubeGoogle
Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı