Yemek Tarifleri

Krep Tarifi, Nasıl Yapılır? (Videolu)

krep tarifi 4

Krep, çocukların da yetişkinlerin de severek tükettiği kahvaltılıklardan biridir. İçerisinde yumurta ve süt bulundurması sebebiyle çocuklar için oldukça besleyici bir alternatiftir.

Krep, aslında kültürümüzde var olan bir tarif. Ancak ismi zamanla değişerek yabancılaşmış ve bu şekilde kalmıştır. Anadolu’da akıtma, cızlama, cızlak isimleriyle de bilinir. Kültürümüzde de var olan bu tarif kolay ve besleyici olmasıyla birlikte çocuklar için vazgeçilmezdir.

Krep hamurunun akışkan bir kıvamı olmalıdır. Böylece istenilen lezzet elde edilir. Ayrıca krep hamurunun teflon tavada ya da yapışmaz yüzeyli bir tavada yapılması tavsiye edilir. Aksi takdirde yapışmaması için çok fazla yağ kullanımı söz konusu olur. Teflon tavada krep yaparken tavayı peçete ile yağlamak yeterli olacaktır.

krep tarifi 3

Krep Tarifi Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağından 2 parmak eksik un
  • Tuz
  • Pişirmek için sıvıyağ

Krep Tarifi Yapılışı

Geniş bir karıştırma kabına yumurtalar kırılır. Biraz çırptıktan sonra içerisine süt eklenir ve tekrar karıştırılır. Daha sonra un eklenerek akışkan bir hamur elde edilir. Bu hamurun kıvamı kek hamurunun kıvamından daha akışkan olmalıdır. İçerisine 1 çay kaşığı kadar tuz eklenir.

Teflon tava orta göz ocakta iyice kızdırılır. Daha sonra üzerine çok az sıvıyağ dökülerek peçete ile her tarafına yayılır. Krep hamurundan 1 kepçe alınır ve tavanın tam ortasına dökülür. Bir elle kepçe yardımıyla hamur dökülürken diler elle tavayı tutup sağa sola eğerek yuvarlak şekil alması sağlanır.

Tavadaki hamur birkaç dakika içinde pişecektir. Arada bir kontrol etmekte fayda var. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafı çevrilir ve bu tarafı daha kısa sürede pişer. Pişme işlemi tamamlanınca servis tabağına alınır ve geri kalan krep hamuru da aynı şekilde pişirilir.

krep tarifi 2

Servis Önerisi

  • Krep tarifini kahvaltılarda uygulayabileceğiniz gibi 5 çayında domates salatalık yanına da yapabilirsiniz.
  • İçerisine eklediğiniz tuz miktarını azaltarak reçel, kahvaltılık çikolata, fıstık ezmesi gibi tatlılarla birlikte yenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Süte alerjisi olan kişiler bu tarifi yalnızca suyla da uygulayabilirler. Veya süt yerine badem sütü, soya sütü, Hindistan cevizi sütü de kullanılabilir.
  • Krep pişerken ocağın ısısı önemlidir. Ne çok kısık ne de harlı ateş olmalı.

krep tarifi 1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu