Kışın Açan Çiçek Çeşitleri Hangileridir?
Kış aylarında açan çiçekler genelde büyük hayranlık uyandıran güzellikte olurlar. Soğuk ve karanlık günlerde, güneş gibi açan çiçekler merak uyandırmıştır diyebiliriz.
Kışın Açan Çiçek Çeşitleri Hangileridir?
Açelya Çiçeği
Kışın açan çiçeklerden en popüler olanlardan birisidir. Çiçekleri genelde kırmızı, mor, pembe ve beyaz renktedir. -20 ila -25 derecelere kadar dayanma gücü vardır. Kokusunun güzelliği, romantizm ve aşkı sembolize eder. Kışın açan ve bakımı en zor olan bitkiler arasında yer alır.
Sümbül Çiçeği
Sümbüller genelde mavi, mor, pembe, sarı ve beyaz renktedir. Veya bu renklerin hepsini üstünde barındırır. Uzun sapları ve birçok yaprağı vardır. Kokuları oldukça güzeldir. Baharın gelişini müjdeleyen, kışın sonlarına doğru çıkan çiçekler arasında yer alır. Sadece kışın değil yazında çiçek açar.
Çiğdem Çiçeği
Soğanlı bir bitki türü olarak bilinen çiğdem çiçeği, kış aylarında açmasıyla ünlüdür. Bazı çiğdem çiçeği türleri kışın açarlar. Bunlara kış çiğdemi ismi verilir. Çiğdem çiçeği genelde sarı, beyaz, pembe ve mor renktedir.
Diğer soğanlı bitkiler gibi toprağın altında soğan ile birlikte büyür. Her yıl kış ayında farklı bir çiçek ile açar. Çimenlerde, yol kenarlarında ve bahçelerde sıklıkla görülen kış çiğdemi, doğal bitkiler arasında yer alır.
On Bir Ay Çiçeği
On bir ay çiçeği, ismini 11 ay boyunca çiçek açmasından almıştır. Bakımı oldukça kolay olan bitkiler arasında yer alır. Bu sebeple bahçelerde ve evlerde sıklıkla rast gelebiliriz. On bir ay çiçeği sevgiyi, dostluğu, bağlılığı, güveni ve sadakati temsil eder.
Orkide Çiçeği
Orkide genel anlamda en popüler bitkiler arasında yer alır. Genel olarak zenginliği temsil eden orkide, çiçekleri ile tanınır. Beyaz veya farklı renklerde çiçekler açabilir. Genelde tek çiçekli olan orkiden uzun ömürlü ve dayanıklıdır.
Orkidenin kokusu da oldukça meşhurdur. Evde saksıda bakıma uygun olan orkide güzellik, zarafet, sevgi gibi kavramları çağrıştırdığı gibi zenginlik, güç ve lüksü de çağrıştırır.
Karanfil Çiçeği
Kokuları, güzellikleri ve uzun ömürlü olmasıyla bilinir. Dünya genelinde yaygın olarak bilinen karanfil çiçeği, kokusu sebebiyle parfüm endüstrilerinde de sıklıkla kullanılır.
Kardelen Çiçeği
Kardelen çiçeği, kar tanesi veya karın erimesi olarak da bilinir. Kış mevsiminde herkesin en az bir kere de olsa denk geldiği bu çiçek de soğanlı bitkiler arasında yer alır. Doğal olarak yetişen kardelen çiçeği, kar yağıp eridikten sonra ortaya çıkar. Soğuk havalara dayanıklı olmasıyla bilinir.
Yıllık bitki olan kardelen çiçeği genelde dışarda parklarda ve yol kenarlarında bulunan çimenlerde ortaya çıkar. Çiçeğin beyaz renkli olması popüler hale gelmesine de sebep olmuştur.
Nergis Çiçeği
Kokusunun güzelliği, rengarenk çiçekleri ve parlaklığı ile genelde baharı müjdeler. Kışın sonlarına doğru çıkan nergis çiçeği, sarı ve beyaz renk yoğunluğundadır. Yaprakları çok fazladır. Çan şeklinde olan çiçekleri ile yenilenme anlamına gelir.
Şebboy Çiçeği
Şebboy çiçeği, otsu ve yıllık bitki olarak bilinir. Çiçekleri genelde sarı ve beyaz renklerdedir. Oldukça gösterişli ve salkımlı olan şebboy çiçeğinin boyu 50-80 cm aralığındadır. Kış bitkileri arasında yer alır.
Küpe Çiçeği
Çiçekleri ile meşhur olan bu bitkinin, çiçekleri ince ve uzun çan şeklinde olmasıyla bilinir. Çiçek renkleri genelde kırmızı, beyaz, mor ve pembedir. Yapraklarının renkleri çeşitli olabilir. Saksılarda da yetiştirilebilir bitkiler arasındadır. Zarifliği, kibarlığı, hassasiyeti ve sevgiyi temsil etmesiyle bilinir.