Bilim ve Teknoloji

Karekod Oluşturma Nasıl yapılır? Ücretsiz Karekod Oluşturma

Karekod Oluşturma Nasıl yapılır? Ücretsiz Karekod Oluşturma..! Karekod, akıllı telefonlar tarafından dijital olarak okunabilen 2 boyutlu bir barkod çeşididir. QR kod olarak da bilinmektedir. QR kodları, tıpkı barkodlar gibi bilgiler barındırır. Arama yapmak, mesaj ya da e-posta göndermek ve hatta bir web sitesi açmak için kullanılabilirler.

Karekod Oluşturma

Karekod Nasıl Kullanılır?

Kare kod ya da diğer bir adı ile QR Kodu ile yapabileceğiniz şeyler genel olarak şunlardır;

  • Kişi ayrıntılarını ekleyebilirsiniz
  • Önceden tanımlanmış metinleri gönderebilirsiniz
  • Önceden ayarlanmış e-postalar gönderebilirsiniz
  • Arama yapabilirsiniz.
  • İndirimleri ve kupon kodlarını ortaya çıkarabilirsiniz
  • Harita üzerinde yer alan bir mağazaya gidin telefonunuz ile kolayca gidebilirsiniz.
  • Takvim etkinlikleri ekleyebilirsiniz.
  • WİFİ‘ye şifre olmadan bağlanabilirsiniz.
  • Sosyal medya ile etkileşim kurabilirsiniz
  • İnsanların daha kolay uygulama indirmelerini sağlamak için uygulama marketlerini bu koda ekleyebilirsiniz.

Bu listeyi kendinize göre daha da çoğaltabilirsiniz.

Karekod (QR Kod) Türleri

1) Dinamik QR Kodu

Dinamik karekodları, düzenlenebilir, izlenebilir. Çok fazla yer kaplamadan birçok bilgiyi depolayabilen, hızlı taranabilen ve hatta URL’yi değiştirebilen bir QR Kodu türüdür.

Popüler dinamik QR Kod türlerinden bazıları vCard QR Kodu, web sitesi QR Kodu ve PDF QR Kodudur. Dinamik QR Kodları, her seferinde yenilerini yapmaya devam etmek zorunda kalmadan her yerde kullanım esnekliğine sahiptir.

2) Statik QR Kodu

Statik karekodlar, dinamik karekodlar gibi içeriğini istenildiği zaman ve istendiğinde değiştirme esnekliğine sahip değildir. Statik QR Kodları düzenlenemez, sabit bir URL hedefine sahiptir, yoğun veri kalıplarına sahiptir ve izlenemez. Statik QR Kodlar hata ve değişikliğe yer bırakmaz. Bir kez oluşturulduktan sonra düzenlenemezler.

3) vCard QR Kodu

vCard QR Kodları çeşitli görevlerde size yardımcı olur. Bu görevler arasında İletişim bilgilerini paylaşma, cevapsız arama yapma, herhangi bir web sitesini/portföyü sergilemek, kullanıcıyı bir işletme konumuna yönlendirme, iş hakkında detaylı açıklama, kartvizitinize bir vCard QR Kodu yerleştirmek ve potansiyel müşterilerin tek bir taramayla sizinle ve işletmenizle ilgili her şeyi öğrenmesine yardımcı olur.

Karekod Oluşturma

4) Konum QR Kodu

İş yerinize, perakende satış yerinize ve hatta restoranınıza daha fazla ziyaretçi çekmeyi herkes ister. Google Haritalar’ı taradıktan sonra açan bir konum QR Kodundan yararlanarak müşterilerinizin konumunuza kolayca ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz.

Google Haritalar’da ya da başka bir uygulamada bir konumun adresini fiziksel olarak yazmak sıkıcı bir iştir ve ayrıca hata yapma olasılığı yüksektir. Konum QR Kodunu web sitenize, kartvizitinize ve hatta sosyal medya hesaplarınıza yerleştirerek bu hataları minimize edebilirsiniz.

5) Restoranlar için QR Kod menüsü

Koronavirüs pandemisi ile birlikte, fiziksel menüler bunun önemli bir parçası olduğu için, restoran endüstrisi de dahil olmak üzere pek çok sektör bu teknolojiyi kullanmaya başladı. Virüs kontamine yüzeylerde bulunabileceğinden, pek çok işletme karekodlu menülere geçiş yaptı.

Ücretsiz Karekod Oluşturma

Ücretsiz karekod oluşturmak için pek çok site mevcuttur. Bunun için Google’a “Karekod oluştur” yazmanız yeterlidir.

Ücretsiz olarak çeşitli formlarda QR kod oluşturmak için https://tr.qr-code-generator.com/ sitesini kullanabilirsiniz. Logo ekleyebilmek için siteye ücretsiz olarak üye olmanız gerekmektedir. 

Sadece sade bir kare kod oluşturmak istiyorsanız https://ip-adresim.net/araclar/barkod-olusturucu kullanabilirsiniz.

Fakat logo ve renk değişimli bir kod üretmek için https://pageloot.com/tr/qr-kod-olusturma/#link adresini de kullanabilirsiniz.

Sizin için bir kaç örnek yaptık.

Karekod Oluşturma            Karekod Oluşturma Karekod Oluşturma

Karekod Oluşturma İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu