Eğitim

Hibrit Eğitim Nedir?

Hibrit Eğitimin Faydaları Nelerdir?

Hibrit Eğitim Nedir? Faydaları Nelerdir? Hibrit eğitim, hem online hem de yüz yüze eğitimin birlikte yürütüldüğü bir eğitim modelidir. 2020 – 2021 eğitim ve öğretim yılı diğer dönemlerden farklı olacak şekilde şekillenirken, öğretimin nasıl görüneceğine dair bazı soru işaretleri de oluşmaya başladı.

Okullar, eğitimleri tamamen online ya da tamamen yüz yüze yapmak yerine hibrit eğitim modeline gidiyor. Terimden de anlaşılacağı gibi hibrit eğitim, yüz yüze ve online eğitimin bir kombinasyonudur. Her modalitedeki öğrenme diğerini tamamlamalı ve tek bir yapının parçası olmalıdır.

Uzmanlar tarafından 2014 yılında yapılan bir araştırmaya göre, hibrit eğitim modelinin üniversite düzeyinde, online ya da yüz yüze eğitime göre daha etkili olduğu keşfedilmiştir.

Hibrit Eğitim

Hibrit Eğitim Faydaları Nelerdir?

Pandemi sırasında okulların hibrit eğitime yönelmesinin en temel nedeni, okullardaki öğrenci sayısını azaltmaktır. Sınıftaki daha az öğrenci sayısıyla, sosyal mesafe için daha fazla fırsat var. İkincisi, bir virüs salgını meydana gelirse, daha az insan maruz kalacaktır.

Okullar geçmişte hibrit bir öğrenme modeline uygulandığında, esneklik en büyük fayda olarak görülüyordu. Uzmanlar, çevrimiçi ve hibrit öğrenimle ilgili en güzel şeylerden biri, öğrencilere çalıştıkları zaman ve hızın esnekliğinden yararlanma fırsatı sağladığını belirtmektedir.

Sınıfta daha az öğrenci olacağı için, daha kişiselleştirilmiş öğrenmeye izin verecektir. Öğretmenler aynı anda öğrencilerinin yalnızca yarısıyla sınıfta çalışacaklarından, her öğrencinin ihtiyaçlarına ve öğrenme hedeflerine daha iyi odaklanabilirler.

Hibrit Eğitim

Hibrit Öğrenmenin Zorlukları Nelerdir?

Hibrit eğitimin faydaları olduğu gibi bazı zorlukları vardır. Hibrit öğrenme yeni eğitim modelleri için bir umut olsa da, eğitimcilerin dikkatli olması gerekir. Sonuçta, hibrit öğrenme yeni olmasa da, hiçbir zaman bu kadar yaygın bir temelde uygulanmadı.

Öğretmenlerin, iki farklı modu birbirine entegre etmesi biraz zor olduğu için bazı ayarlamalar yapmaları gerekecektir. Her zaman yapılan şeyi basitçe yapmak öğretmenler için işe yaramayacaktır.

Pek çok uzman, geleneksel modeli alıp çevrimiçi öğrenme çerçevesine uydurmaya çalışmanın yanlış bir yaklaşım olduğunu belirtmektedir. Ek olarak, ders süresinin sınırlı olacağını kabul etmek önemlidir.

Hibrit Eğitim

Hangi Bölümler Yüz Yüze Eğitime Geçebilir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın üniversiteleri hibrit eğitme geçebileceğini söylemesinin ardından pek çok öğrencinin hangi bölümlerin hibrit eğitime geçeceğini merak etti.

Hibrit eğitime uygulamalı derslerin olduğu bölümler gçecektir. Bu bölümler arasında Tıp Fakülteleri, Diş Hekimliği Fakülteleri, İlahiyat Fakülteleri, Spor Bilimleri Fakülteleri ve Güzel Sanatlar Bölümleri yüz yüze eğitime geçecek. Bu bölümlerin uygulamalı dersleri yüz yüze, teorik dersleri ise online olarak devam edeceklerdir.

Diğer bölümler ise derslerini online olarak devam edeceklerdir. Her üniversite kendi yaptığı açıklamaları ile öğrencilerini bilgilendirecektir.

Hibrit Eğitim ile ilgili videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu