İnsan KaynaklarıKişisel Bilgisayarlar ve Donanımları

Her Mühendisin Bilmesi Gereken Bilgisayar Programları!

instagram takipçi hilesi

Her Mühendisin Bilmesi Gereken Bilgisayar Programları! Mühendislik ile ilgileniyorsanız ya da bir mühendislik dalının birinci sınıf öğrenciyseniz, aşağıdaki bilgisayar programlarını öğrenmeyi düşünmelisiniz. Bunların çoğunu öğrenebiliyorsanız, yalnızca mühendislik eğitimi sırasındaki performansınızı arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda kariyerinizi de bir adım öteye taşıyacaksınız.

Her Mühendisin Bilmesi Gereken Bilgisayar Programları

MATLAB

Öğrenmeniz gereken ilk yazılım Matlab’dır. Bölümünüz ne olursa olsun MatLab’ı kullanacaksınız. Basit simülasyon MatLab ile ne kadar iyi olursanız hayatınız o kadar kolaylaşır. Bazıları, endüstrilerin ve iş piyasasının Matlab’ı kullanmadığını iddia edebilir. Ancak tüm şirketleri ve tüm mühendislik endüstrisini yöneten tek bir araç olmadığını iddia edebilir. Birçoğu, MatLab’ı, havacılık endüstrisinde bile sayısal analiz ve simülasyonlar için simulink ile birlikte kullanıyor.

matlab

C++

C ++ gerçek bir programlama dilidir. Eski ama son derece yararlı ve giriş kurslarındaki mühendislik programları arasında yaygın olarak kullanılıyor. Mesele şu ki, okul hayatınızda ve iş piyasası için en az bir programlama diliyle tanışmanız gerekiyor.

Okul hayatınızın çoğunda C ++ veya MatLab kullanımına ihtiyaç duyacak, ödevler verilecek ve özellikle bir mekanik veya elektrik mühendisiyseniz, tasarımlarınız ve projelerinizi de yapmanız gerekecek. Muhtemelen sadece MatLab’ı projeleriniz için kullanabildiğinizden emin olabilirsiniz. Ancak C / C ++ sizin için daha iyi kurslar veya endüstriyle tanışmanız gereken diğer dilleri daha iyi hazırlayacaktır.

Maliyetleri düşürmek ve üretkenliği artırmak için bugünlerde her şey simüle ediliyor. Bu, içinde bulunduğunuz alan ne olursa olsun doğrudur. Ne kadar çok kodlama ve programlama dili öğrenirseniz, meslektaşlarınız arasında beceriksiz olamayacaksınız.

c

Excel

Excel, mühendislik endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Eğer birinci sınıftaysan, muhtemelen bunu garanti altına aldığını düşünüyorsun. Eğer makroları nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, özgeçmişinizi Excel biliyorum diye yazmamalısınız. Bugün dünyadaki hemen hemen herkes excelin temellerini biliyor ama asıl güç makroları, formülleri ve fonksiyonları büyük miktarda veri işlemek ve birçok görevi otomatikleştirmek gibi fonksiyonları kullanmayı bilmiyor. Excel sadece tablo yapma programı değildir.

excel

CAD: Bilgisayar Destekli Tasarım Yazılımları

Üretilen her bileşenin önce tasarlanması gerektiğini, bu nedenle herhangi bir sektör için en önemli araç olduğunu unutmayın. En az bir tane çizim yazılımı bilmelisiniz. Hangisine ihtiyaç duyacağınız ve kullanacağınız konsantrasyonunuza bağlıdır. Kimya ve Yazılım mühendisleri buna ihtiyaç duymayabilir ama her zaman olduğu gibi, kemerinizin altındaki alet ne kadar fazlaysa, diğerlerinden her daim bir adım önde olursunuz.

Tasarım endüstrisinde çalışmak istiyorsanız, bunlardan en az birine kesinlikle hakim olmanız gerekir. Ancak o zaman bile bunlardan birinin bilgisi, işinizi kullanmanızı gerektirmiyor olsa bile özgeçmişinize ve iş başvurularınıza bilgi ve güç katacaktır.

cad

SAP

SAP, Veri İşlemede Sistem Uygulamaları ve Ürünleri anlamına gelir. SAP, tanımı gereği, ERP (Enterprise Resource Planning) yazılımının adı ve şirketin adıdır.

SAP sistemi, işletme yönetiminin neredeyse her yönünü kapsayan bir dizi tam entegre modülden oluşur. SAP ERP pazarında 1 numaradır. SAP, 2010 yılı itibariyle dünya çapında 140.000’den fazla tesise, 25’ten fazla endüstriye özgü iş çözümüne ve 120 ülkede 75.000’den fazla müşteriye sahiptir

sap

Son olarak, dalınıza bağlı olarak her tür mühendis için en önemli 3 yazılımdan bazıları şunlardır.

Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği: LabView, SPICE, Verilog
Yazılım Mühendisliği: Computer Architecture Simulator, Linux, Git
Kimya Mühendisliği: Aspen, Chemcad, ProII
İnşaat Mühendisliği: Civil 3D, Revit, STAAD
Makina Mühendisliği: LabView, CATIA, ANSYS<
Endüstri Mühendisliği: Arena 14, SAP, MATLAB, Solidworks

Her Mühendisin Bilmesi Gereken Bilgisayar Programları İle İlgili Videolar

Kaynak
Onedio

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu