Keşfet

Havuz Yapımı

instagram takipçi hilesi

Mülkünüze bir yüzme havuzu eklemeyi düşünüyorsanız, muhtemelen sürece tam olarak neyin dâhil olduğunu merak ediyorsunuzdur. Böylece ne bekleyeceğinizi bilirsiniz. Bu yazıda havuz yapımı sürecini ana hatlarıyla size anlatmaya çalışacağız.

havuz yapimi

1.Yerleşimin Belirlenmesi

Planlar onaylandıktan ve gerekli tüm izinler alındıktan sonra havuzun yerleşim planı belirlenerek havuz yapımına başlanır. Ekip, kabuğun doğru noktaya yerleştirildiğinden emin olmak için çeşitli ölçümler yapacak ve genellikle sprey boya kullanarak kenarları işaretler. Ayrıca çitlerin, asfalt alanların ve çevre düzenlemesinin nereye gideceğini de işaretleyebilirler.

2.Hafriyat ve Tesisat

Ardından, saha ekibin yaptığı işaretlemeler dâhilinde uygun derinliğe kadar kazılacaktır. Bu, bir kazıcı kullanılarak elde edilir. Bu aynı zamanda, havuzunuzun uygun sirkülasyon ve filtrelemeyi sürdürmesine yardımcı olacak sıhhi tesisatın ekleneceği zamandır.

3.Havuz Kabuğu

Çelik donatı teli, kazı alanı boyunca özel havuzunuza uygun derinliklerde hem dikey hem de yatay olarak yerleştirilir. Bu, kabuğu güçlendirmek ve sonunda doldurulacağı binlerce litre suyun uyguladığı basınca dayanabilmesini sağlamak için kullanılır.

4.Zemin ve Duvarların Ayarlanması

Havuz yapımının bir sonraki kısmı, oluşturulan kabuğun duvarlarını ve zeminini görür. Çimento ve kum karışımı (gunit olarak bilinir) kullanılır. Kabuğun uzun yıllar bozulmadan kalması için gereken gücü sağlar. Gunit uygulandıktan sonra, seçtiğiniz şekil ve renkte dekoratif su hattı karoları eklenir.

5.Betonun sertleşmesi

24 saat sonra beton üzerinde yürünebilmesine rağmen, kabuğun içi binlerce litre suya dayanacak kadar sağlam olmayacaktır. Betonun yaklaşık 30 gün kuruması ve sertleşmesi gerekir, bu süre zarfında çatlamayı önlemek için betonun dış katmanlarını serin tutmak için düzenli olarak sulamanız istenecektir.

6.Elektrik Tesisatı

Filtrasyon ekipmanınızı, ısıtıcınızı ve aydınlatmanızı ve diğer cihazlarınızı çalıştırmak için uygun bir elektrik kaynağına erişiminiz olmalıdır. Bu aşamada tüm bu bileşenlerin bağlanır ve doğru yerlere kurulur.

7.Havuz Döşemeleri

Sonunda, son rötuşların zamanı geldi.  Havuzunuzun yüzeyini fayans, çakıl gibi malzemelerle kaplayabilir ya da boyanmasına karar verebilirsiniz. İçi tamamlanıp kuruduktan sonra havuz su ile doldurulur ve kullanıma hazır hale gelir.

Avrasya Havuz yıllardan beri Türkiye’nin her yerine havuz yapımı, sauna ve buhar odası yapımı, havuz bakımı hizmetleri vermektedir. Uzman ekibiyle profesyonel iş yapmayı kendine misyon edinmiş Avrasya Havuzun hizmetlerinden yararlanmak için 0501 266 76 76 telefon numarası veya info@avrasyahavuz.com mail adresini kullanarak iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu