blank

Erol Evgin

Abone olblank
blank

Erol Evgin

Tam adı: Erol Evgin
Doğum tarihi: 16 Nisan 1947
Doğum yeri: İstanbul, Türkiye
Boyu: 1.73 m
Ailesi: Naciye Evgin (Annesi), Cevdet Evgin (Babası), Cengiz Evgin, Arif Hikmet Evgin (Kardeşleri)
Eşi: Emel Evgin (1973 – Halen)
Çocuk (ları): Murat Evgin, Elvan Evgin Sheehan
Mesleği: Ses Sanatçısı, Pop Şarkıcısı, Mimar
Aktif Yılları: 1969 senesinde bu yana
imdb-logo Erol Evgin

youtube-chanel Erol EvginErol EvginErol EvginApple Music'de dinle Erol EvginSpotify'den dinle Erol Evgin
Sosyal Medyada
instagram-hesabi Erol Evgin facebook-sayfasi Erol Evgin twitter-hesabi Erol Evgin
Başlıklar

Hakkında

Erol Evgin Kimdir? Erol Evgin, 16 Nisan 1947 senesinde İstanbul’da dünyaya gözlerini açmıştır. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Evgin’in gerçek mesleği mimarlıktır. 1973 senesinde Yüksek Mimar Emel Evgin ile dünya evine girmiştir. Bu evliliğinden Elvan Evgin Sheehan ve Murat Evgin isminde iki çocuğu dünyaya gelmiştir. Lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi’nde, üniversite eğitimini ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yüksek Mimarlık Bölümü‘nde tamamlamıştır.

1969 senesinde sözlerini kendisinin kaleme aldığı “Eski Günler” ve “Sen” isimli iki single çıkarmış ve müzik kariyerine ilk adımı atmıştır. O dönem pek çok radyo ve televizyonda konserler vermiştir. “Gel de Yanma”, “İstemesen de”, “Efkar”, “Şoför Mehmet” ve “Garip Gönlüm Olmuş Deli” isimli şarkıları o döneme aittir. 1976 senesinde ilk ekip çalışmasını Melih Kibar ve Çiğdem Talu ile beraber yapmıştır.

Erol Evgin, 1980 ve 1984 seneleri arasında Haldun Dormen‘in hem yazdığı hem de yönettiği iki müzikalde “Şen Sazın Bülbülleri” ile 200 defa, “Hisseli Harikalar Kumpanyası” ile de 400 defa sahneye çıkmıştır. “Bir İlkbahar Sabahı”, “Meryem ve Oğulları” ve “Renkli Dünya” isimli üç müzikal filmde rol almıştır.

1986 senesinde sahnelere ara vermiş ve eşi ile beraber bir mimarlık bürosu açmıştır. 1992 ve 1993 senelerinde Show TV ekranlarında “Süper Aile” isimli programı 400 bölüm sunmuştur. 1995 ve 1996 senelerinde TRT 1 ekranlarında “Erol Evgin Show” adlı bir programı sunmuştur. 2000 ve 2003 seneleri arasında Star TV ve Kanal D ekranlarında “Bir Sevda Masalı” isimli programı 100 bölüm hem hazırlamış hem de sunmuştur.

Oğlu İle Konserler Yapmıştır

2002 senesinde oğlu Murat Evgin ile beraber “Baba – Oğul Konser Show” isimli bir turne yapmıştır. 2005 senesinde Kurtuluş Savaşı‘nı konu alan Mustafa Kemal‘i Gördüm Düşümde” isimli bir konseri sunmuştur. 1989 senesinde POPSAV‘ı kurmuş ve üç sene başkanlığını yapmıştır. 2005 senesinde POPSAV‘ın onursal başkanı olmuştur. 2009 ve 2010 senelerinde ATV ekranlarından “Bir Şarkısın Sen” isimli program yapmıştır.

Erol Evgin, 2005 senesinde “Miras” isimli resim sergisi açmıştır. 2006 senesinin sonuna kadar pek çok ilde sergisi açılmıştır. 42 seneli sanat yaşamında, İran, ABD, Almanya, İsviçre, Avusturya, Hollanda, İngiltere, Polonya ve Fransa gibi pek çok ülkede konserler vermiştir. 2010 senesinin Kasım ayında “Yeni Yıla Sensiz Giriyorum” isimli bir şarkı çıkarmıştır.

2013 senesinde Show TV ekranlarında yayınlanan ve sunuculuğunu Murat Başoğlunun yaptığı “Benzemez Kimse Sana” isimli yarışmada Demet Akbağ ve Seyfi Dursunoğlu ile beraber jüri koltuğunda oturmuştur.

Erol Evgin Rol Aldığı Filmleri ve Dizileri

  1. 2003 – Hayat Bilgisi (Yılmaz Karakteri) (Televizyon Dizisi)
  2. 1988 – Hisseli Harikalar Kumpanyası (Erol Karakteri) (Televizyon Dizisi)
  3. 1985 – Bir İlkbahar Sabahı (Erol Karakteri) (Video)
  4. 1983 – Neşeli Kuklalar (Video)
  5. 1980 – Renkli Dünya (Erol Okan Karakteri) (Sinema Filmi)
  6. 1977 – Meryem Ve Oğulları (Süleyman Karakteri) (Sinema Filmi)

Fiml Müzikleri

  1. 2009 – Kıvırcık Saçlı Bir Adam: Bedri Eyüboğlu
  2. 1976 – Can Pazarı

Diskografi

 45’lik Plakları ve Singlerı

  1. 1969 – Sen
  2. 1969 – Eski Günler
  3. 1970 – İstemesen de
  4. 1970 – Aşk Başlarken
  5. 1970 – Bir Gün Biter
  6. 1970 – Söyleme
  7. 1970 – Her Akşam
  8. 1970 – Unutma Sen
  9. 1972 – Gurbet Türküsü
  10. 1972 – Deli Gönül
  11. 1972 – Karacaoğlan der ki
  12. 1972 – Aç Yüzünü Göreyim
  13. 1973 – Garip Gönlüm Olmuş Deli
  14. 1973 – Bulmak İsterim Seni
  15. 1974 – Geli Geliver
  16. 1974 – Sen Varsın ya
  17. 1974 – Bir Yıldız Doğdu Yüceden
  18. 1974 – Koş Gel Desen Kollarıma
  19. 1975 – Gel de Yanma
  20. 1975 – Efkar
  21. 1976 – Şoför Mehmet
  22. 1976 – Tanrım Bu Hasret Bitse
  23. 1976 – İşte Öyle Bir Şey
  24. 1976 – Sevdan Olmasa
  25. 1977 – Bir de Bana Sor
  26. 1977 – Etme Eyleme
  27. 1978 – İçimdeki Fırtına
  28. 1978 – Yine de Güzeldir Yaşamak
  29. 1979 – Aldım Başımı Gidiyorum
  30. 1979 – Kader Utansın
  31. 1980 – Söyle Canım
  32. 1980 – Hep Böyle Kal
  33. 2001 – Söyle Canım
  34. 2010 – Yeni Yıla Sensiz Giriyorum
  35. 2010 – Sensiz Olmuyor
  36. 1969 – Sen – Eski Günler
  37. 1970 – İstemesen de
  38. 1970 – Aşk Başlarken
  39. 1970 – Bir Gün Biter
  40. 1970 – Söyleme
  41. 1970 – Her Akşam
  42. 1970 – Unutma Sen
  43. 1972 – Gurbet Türküsü
  44. 1972- Deli Gönül
  45. 1972 – Karacaoğlan der ki
  46. 1972 – Aç Yüzünü Göreyim
  47. 1973 – Garip Gönlüm Olmuş Deli
  48. 1973 – Bulmak İsterim Seni
  49. 1974 – Geli Geliver
  50. 1974 – Sen Varsın ya
  51. 1974 – Bir Yıldız Doğdu Yüceden
  52. 1974 – Koş Gel Desen Kollarıma
  53. 1975 – Gel de Yanma
  54. 1975 – Efkar
  55. 1976 – Şoför Mehmet
  56. 1976 – Tanrım Bu Hasret Bitse
  57. 1976 – İşte Öyle Bir Şey
  58. 1976 – Sevdan Olmasa
  59. 1977 – Bir de Bana Sor
  60. 1977 – Etme Eyleme
  61. 1978 – İçimdeki Fırtına
  62. 1978 – Yine de Güzeldir Yaşamak
  63. 1979 – Aldım Başımı Gidiyorum
  64. 1979 – Kader Utansın
  65. 1980 – Söyle Canım
  66. 1980 – Hep Böyle Kal
  67. 2001 – Söyle Canım
  68. 2010 – Yeni Yıla Sensiz Giriyorum
  69. 2010 – Sensiz Olmuyor

Albümler

  1. 1977 – İşte Öyle Bir Şey
  2. 1979 – Erol Evgin 79
  3. 1981 – Erol Evgin ve Renkli Dünyası
  4. 1984 – Erol Evgin 84
  5. 1985 – Yeni Bir Gün Doğarken
  6. 1986 – Lades
  7. 1988 – Erol Evgin 88
  8. 1991 – Erol Evgin ile Yeniden
  9. 1997 – Sen Unutulacak Kadın Mısın?
  10. 2003 – İbadetim
  11. 2005 – İşte Öyle Bir Şey
  12. 2006 – Tüm Bir Yaşam
  13. 2009 – Hep Böyle Kal
  14. 2011 – Gözbebeğim Sen Çok Yaşa

Videoları

Fotoğrafları

Kaynak
Biyografi.info
avatar
  Abone ol  
Bildir
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı