hosting
”Star

Dolunay Soysert

”Forex”

Dolunay Soysert

Tam adı: Dolunay Soysert
Doğum tarihi: 25 Mart 1973
Doğum yeri: Adana / Türkiye
Boyu: 1.63 m
Eşi: Sinan Tuzcu (e. 2006–2016)
Mesleği: Oyuncu
Aktif Yılları: 1988 yılından bu yana
imdb-logo Dolunay Soysert

Sosyal Medyada
instagram-hesabi Dolunay Soysert twitter-hesabi Dolunay Soysert
Başlıklar

Hakkında

Dolunay Soysert kimdir? Dolunay Soysert, 25 Mart 1973 yılında Adana’da dünyaya gelmiş Türk oyuncudur. Çerkez kökenli bir ailenin kızı olan Soysert, babasının işlerinden dolayı Adana’da doğmuş, 3 yaşında Ankara’ya taşınmıştır. Eğitim hayatına başlarken İstanbul’a yerleşen Dolunay Soysert, ortaokul ve liseyi Özel Moda Koleji’nde okuduktan sonra, İstanbul Üniversitesi’nde Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümünden mezun olmuştur.

Oyunculuk hayalinin peşinden giderek eğitim almaya başlayan Dolunay Soysert, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. Ardından Amerika’ya giderek orda da Nebraska Üniversitesi Drama ve Tiyatro Bölümünde eğitim almıştır. Daha sonrasında 4 yıl İstanbul Şehir Tiyatroları’nda görev yapmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Ezgi Şenler

Ekran hayatına ilk olarak Türk televizyonlarının kült dizisi olan Kaygısızlarla başlamıştır. Ardından adını duyurduğu ilk önemli projesi olan Cumhuriyet isimli filmde Latife Hanım karakteriyle yer almıştır.

2006 yılında kendisi gibi oyuncu olan Sinan Tuzcu’yla evlenmiştir. Çift, 2016 yılında boşanmıştır.

2008 yılında Benim Annem Bir Melek isimli diziyle çok başarılı bir yapıma imza atmıştır. 2004 yılından itibaren aktif olarak tiyatro oyunlarında da yer almaya devam etmiştir.

Bugüne kadar birçok festivalde sunuculuk yapan Dolunay Soysert bir yandan da dünyaca ünlü markaların reklam filmlerinde yer almıştır. 2007 yılında Mavi Gözlü Dev, 2010 yılında Veda filmlerinde sergilediği başarılı performanslarıyla takdir görmüştür.

2010 yılında Adanalı dizisinde yer aldıktan sonra, 2014 yılında eski eşi Sinan Tuzcu’nun senaryosunu yazdığı Urfalıyam Ezelden isimli dizide oynamıştır. Aynı yıl Muhteşem Yüzyıl’ın kadrosuna dahil olduktan sonra, son olarak TRT 1 ekranlarında başlayan Elimi Bırakma isimli dram dizisinde oynamıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Dilan Ay

Dolunay Soysert, son olarak 2020 yılında başlayan Ya İstiklal Ya Ölüm isimli bir mini dizide yer almıştır.

Filmografisi

  1. 2020 –  Ya İstiklal Ya Ölüm
  2. 2018 –  Elimi Bırakma
  3. 2018 –  Bücür
  4. 2016 –  Bana Sevmeyi Anlat
  5. 2016 –  Çifte Saadet
  6. 2015 –  Son Çıkış
  7. 2014 – Urfalıyım Ezelden (TV Dizisi)
  8. 2013 – Yarım Kalan Mucize (Sinema Filmi)
  9. 2013 – Kayıp (TV Dizisi)
  10. 2012 – Ölümden Kalma (Sinema Filmi)
  11. 2012 – Yol Ayrımı (TV Dizisi)
  12. 2012 – Yarım Kalan Mucize (Sinema Filmi)
  13. 2011 – Başrolde Aşk (TV Dizisi)
  14. 2010 – Veda (Sinema Filmi)
  15. 2010 – Kavşak (Sinema Filmi)
  16. 2009 – Orada (Sinema Filmi)
  17. 2009 – Açık Mutfak (TV Dizisi)
  18. 2008 – Benim Annem Bir Melek (TV Dizisi)
  19. 2009 – Adanalı (TV Dizisi)
  20. 2007 – Mavi Gözlü Dev (Sinema Filmi)
  21. 2006 – İlk Aşk (Sinema Filmi)
  22. 2006 – Tövbe (TV Filmi)
  23. 2006 – Hacı (TV Dizisi)
  24. 2006 – Bebeğim (TV Dizisi)
  25. 2005 – Yine de Aşığım (TV Dizisi)
  26. 2005 – Kırık Kalpler Durağı (TV Dizisi)
  27. 2004 – Zor Adam (TV Filmi)
  28. 2004 – Yürek Çığlığı (TV Filmi)
  29. 2004 – Omuz Omuza (TV Dizisi)
  30. 2004 – Kalbin Zamanı (Sinema Filmi)
  31. 2004 – Avrupa Yakası (TV Dizisi)
  32. 2003 – Sultan Makamı (TV Dizisi)
  33. 2003 – Bir İstanbul Masalı (TV Dizisi)
  34. 1999 – Salkım Hanımın Taneleri (Sinema Filmi)
  35. 1999 – Kuzgun (TV Dizisi)
  36. 1998 – Cumhuriyet (Sinema Filmi)
  37. 1997 – Baskül Ailesi (TV Dizisi)
  38. 1996 – Çılgın Bediş (TV Dizisi)
  39. 1994 – Sekizinci Saat (Sinema Filmi)
  40. 1994 – Kaygısızlar (TV Dizisi)
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Buse Varol

Videoları

Fotoğrafları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu