hosting

Cem Belevi

Cem Belevi
Tam adı: Cem Belevi
Doğum tarihi: 4 Haziran 1987
Doğum yeri: İzmir / Türkiye
Boyu: 1.81 m
Eşi: 
Çocuk (ları): 
Mesleği: Şarkıcı, oyuncu
Aktif Yılları: 2013 yılından bu yana
imdb-logo Cem Belevi
youtube-chanel Cem BeleviCem Belevilisten-on-apple-music-logo Cem Belevispotify-connect-compatibility-logo- Cem Belevi
Sosyal Medyada
instagram-hesabi Cem Belevitwitter-hesabi Cem Belevi
Başlıklar

Hakkında

Cem Belevi kimdir? Cem Belevi, 4 Haziran 1987 İzmir doğumlu Türk şarkıcıdır. Bir süre oyunculuk tecrübesi de olmuştur. Ressam bir annesi ve piyanist bir babası olan Belevi, sanat dolu bir ailede büyümüştür. 7 yaşındayken piyano dersleri almaya başlayarak müzik hayatının ilk adımlarını atmıştır.

13 yaşında gitar çalmaya başlayan Cem Belevi, aynı zamanda ilk bestelerini de o yaşlarında yapmaya başlamıştır. Üniversite eğitimi almak için İngiltere’ye gitmiştir. 6 ay Cambridge’te dil eğitimi aldıktan sonra 1 sene Londra David Game College‘ta ekonomi okumuştur. Ardından 3 sene Brunel Üniversitesi’nde eğitim almış ve Uluslararası İşletme bölümünden mezun olmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Yaşar İpek

5 yıl İngiltere’de yaşayan Belevi, Londra’da Blues, Jazz ve Şan eğitimleri de almıştır. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra büyük bir şirkette analist olarak işe başlayan Cem Belevi, müzik hedefleri ve kariyeri için Türkiye’ye dönüş yapmıştır. 2011’de albüm çalışmalarına başlamıştır.

İLGİLİ İÇERİKLER

2013 senesinde ilk albümü Bilmezsin’i çıkartmıştır. Daha sonra 2015’te Kim Ne Derse Desin? isimli Ajda Pekkan’dan bildiğimiz şarkıyı Mustafa Ceceli düzenlemesiyle Belevi yeniden söylemiştir. Bu parçada Ayşe Akın kendisine düet yaparak eşlik etmiştir. Aynı sene Sor isimli single parçasıyla dönemin çok dinlenen şarkıcıları arasında yer almıştır. Daha sonra Alışamıyorum, Aç Kollarını, Yedi Düvel gibi şarkılarıyla hitlere imza atmıştır.

Aynı zamanda 2015 yılında yayınlanmaya başlayan İnadına Aşk isimli diziyle oyunculuk hayatına giriş yapmıştır. Deniz Aras karakterini canlandırdığı dizide, Açelya Topaloğlu, Can Yaman, Eren Vurdem gibi oyuncularla çalışmıştır.

2016 yılında Kaçın Kurası isimli projede yer alan Cem Belevi, 2019 yılında Kalk Gidelim dizisiyle yeniden ekranlarda yer almıştır.

Cem Belevi son olarak 2020 Mart ayında Tetik’le birlikte Adaleti Yok isimli parçasını yayınlamıştır.

Diskografisi

  1. Bilemezsin – 2013
  2. Sor – 2015
  3. Sevemez Kimse Seni – 2015
  4. Hayat Belirtisi – 2015
  5. Alışamıyorum – 2016
  6. Aç Kollarını – 2017
  7. Dumanlı Sevda – 2017
  8. Yedi Düvel – 2018
  9. Bundan Sonra – 2019
  10. Farkında Mısın – 2019
  11. Adaleti Yok – 2020

Dizileri

  1. İnadına Aşk – 2015
  2. Kaçın Kurası – 2016
  3. Cennet’in Gözyaşları – 2018 (konuk)
  4. Kalk Gidelim – 2019

Videoları

Fotoğrafları

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu