Cadence Akrilik Boya Nedir?
Cadence akrilik boya; multisurface, vernikli, premium akrilik çeşitleri ve tüm renkleriyle sizlerle. Ahşap, cam, deri ve tüm alanlar üzerinde kullanabilirsiniz.
Cadence Akrilik Boya
Hobi çalışmalarında en sık kullanılan malzemelerden biri de Cadence boya çeşitleridir. Oldukça zengin renk pigmentlerine sahip olması, kolay uygulanması ve hızlı kuruması, bu boya çeşitlerinin sıklıkla tercih edilmesini sağlıyor. Canlı renklerini uzun süre muhafaza edebiliyor olması da önem taşıyan özelliklerden biridir.
Akrilik boya çeşitleri, elyaf materyalden hazırlanan ve çok sayıda farklı yüzeyde kullanılabilen bir boya çeşididir. Markanın özellikle akrilik boya çeşitlerinin üstün tutunma özelliğine sahip olduğunu da belirtmek gerekir. Bu özelliği sayesinde su ile temas eden çeşitli yüzeylerde de yenileme ya da renklendirme çalışmalarında Cadence premium akrilik boya kullanılabiliyor.
Akrilik boyaların en önemli özelliklerden biri de cilde zarar vermiyor olması ve cilde bulaşması durumunda sadece su ve sabunla temizlenebilmesidir. Yanma özelliği olmadığından güvenli bir boya türü olduğunu eklemek gerekir.
Cadence Boya Çeşitleri ve Renkleri Nelerdir?
Oldukça geniş bir skala sunan Cadence multisurface renkleri ana renk tonlarını barındırmakla birlikte ara tonları da kapsıyor. Beyaz, siyah, mavi, yeşil, sarı, kırmızı, mor, gri, lacivert, kahverengi renklerinin pek çok farklı tonunu, Cadence boya renkleri içerisinde bulmak mümkün! Aynı zamanda renkler karıştırılabilir ve istenen ara tonlar da elde edilebilir.
Markanın Cadence vernikli boya çeşitleri de bulunuyor ve vernik uygulaması yapmadan parlak, yarı parlak, mat bir görünüm yakalanabiliyor. Aralarında Cadence ahşap boya çeşitlerinin de olduğu pek çok farklı boya türünün kullanıma sunulduğunu da belirtmeliyiz. Cadence boya türlerine şu örnekler verilebilir:
- Hibrit boya
- Mobilya boyası
- Akrilik boya/Premium akrilik boya
- Multisurface boya
- Kumaş boyası
- Eskitme boyası
- Boncuk boya
- Cam ve porselen boyası
- Mermer efektli boya
- Su bazlı yaldız
- Metalik boya
- Wash Effect boya
- Yosun efekti boyası
- Ayna efekti boyası
- Kara tahta boyası
- 3D krema boya
- Yağlı boya
- Gece parlayan boya
- Hologram efekti boyası
- Mıknatıs boya
- Pas efekti boyası
- Sprey boya
Cadence Boya Hangi Yüzeylerde Kullanılır?
Tuval, Cadence multisurface boya çeşitlerinin en sık kullanıldığı yüzey oluyor. Boyaların birbiri ile karıştırılabilme özelliği, ressamların bu boya çeşitlerini kullanmasının nedenlerinden biridir. Aynı zamanda kumaş süslemelerinde de Cadence kumaş boyası çeşitleri tercih edilebiliyor. Hızlı kuruması, kumaş yüzeylerdeki desenlerin bozulmasını engelliyor. Deri materyaller ya da plastik materyaller de bu boya çeşitleri ile renklendirilebilir.
Ahşap yüzeyler ve özellikle de mobilyalar, Cadence mobilya boyası olarak da bilinen akrilik boyalar ile renklendirilebilir. Fayans çeşitleri için Cadence seramik boyası kullanılabilir ve mutfakta seramikle kaplı olan tüm alanların desen, boya çalışmalarında bu boyalardan faydalanılabilir. Cam yüzeyler, sanat çalışmalarında markanın boya çeşitlerinin büyük bir ilgi görmesini beraberinde getiriyor.
Cam boyama çalışmalarında Cadence cam boyası çeşitleri mükemmel bir sonuç elde etmeyi sağlıyor. Küçük ve detaylı desenlerde dahi net ve harika bir görünüm elde edilebilir. Metal yüzeyler, bu boyaların kullanılabildiği alanlardan biridir. Üstelik metal yüzeyin önceden zımparalanmasına da gerek olmaz. Doğrudan boya ile renklendirme çalışması aşamasına geçilebilir. Genel olarak özetlemek gerekirse markanın boya çeşitlerinin kullanılabildiği yüzeyleri şu şekilde sıralayabiliriz:
- Cam
- Metal
- Karton
- Seramik
- Porselen
- Tuval
- Ahşap
- Kumaş
- Plastik
Cadence Akrilik Boya Nasıl Kullanılır?
Öncelikle caddence boya çeşitlerinin akışkanlık düzeyinin yüksek olduğunu belirtmeliyiz. Bu özelliği, düz ya da tırtıklı tüm yüzeylerde rahatlıkla kullanılabilmesini beraberinde getiriyor. Fırça ya da sünger ile uygulama yapılabiliyor. Çok fazla sayıda fırça darbesine gerek kalmadan yüzeyin renklendirilmesini mümkün kılan akışkanlığı, hobi çalışmalarına yeni başlayanların zorlanmasını engelliyor.
Seçtiğiniz Cadence boya çeşitleri herhangi bir ön işlemden geçirilmeden kullanılabilir. Fırça ya da süngere az miktarda alarak yüzeyi renklendirmeye hemen başlayabilirsiniz. Uygulama yapacağınız yüzeye öncesinde zımparalama ya da astar boya sürmeniz gerekmez. Kapatıcılığı son derece yüksek olduğundan astar boya kullanmadan da yüzeyin seçtiğiniz renge bürünmesini sağlayabilirsiniz. Akışkan olmasına karşın hızlı kuruyan ve kuruduğunda da suya karşı dayanıklı olan boya türüdür. Bu nedenle yüzeye sürdüğünüzde kuruması için uzun süre beklemeniz gerekmez.
Çoğunlukla tek kat uygulama yapmak, istenen renk yoğunluğunu elde etmek için yeterli oluyor. Ancak ihtiyaç duyulması halinde ikinci kat uygulamayı da yapabilir, üzerine parlak ya da mat vernik de sürebilirsiniz. İki ya da daha fazla sayıda rengi karıştırarak istediğiniz renk tonlarını yakalamanız da mümkün olacaktır. Markanın boya çeşitleri birbirine karıştırılabilme özelliği de taşıyor.
Cadence Akrilik Boya Fiyatları Nasıldır?
Belirli bir kalitenin üzerinde olan bu boyalar gayet makul fiyatlara sahiptir. Fiyat/performans açısından bir değerlendirme yapıldığında da Cadence boya renkleri ve fiyatları cazip bir seçenek haline geliyor. Özellikle tek kat uygulama ile ideal renk yoğunluğunun elde edilebilmesi, az miktarda boya kullanımını yeterli kılıyor. Düşük gramajda bir boya satın aldığınızda bile geniş yüzeyleri renklendirme için rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Elbette ürün kapatıcılık özelliği de gözden kaçırılmamalıdır. Düşük kalitede bir boya ile iki ya da üç kat uygulama ile kapatabileceğiniz bir zemini, Cadence boyalarını kullanarak tek kat uygulama ile kapatabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında da Cadence boya fiyatları makul rakamlardan oluşuyor. Kullanım sonrasında boya kapağının sıkıca kapatılması ve serin, güneş görmeyen bir yerde muhafaza edilmesi durumunda satın aldığınız boyaları uzun süre kullanabilirsiniz.