instagram takipçi satın al

Burcu Güneş

Burcu Güneş

Tam adı: Burcu Şahber Güneş
Doğum tarihi: 12 Ağustos 1975
Doğum yeri: Alsancak, İzmir / Türkiye
Boyu: 1.62 m
Ailesi: Bige Özkan, Ali Güneş, Eren Can Güneş
Eşi: –
Çocuk (ları): –
Mesleği: Şarkıcı, söz yazarı, besteci
Aktif Yılları: 1998 yılından bu yana

youtube-chanel Burcu GüneşBurcu Güneşlisten-on-apple-music-logo Burcu Güneşspotify-connect-compatibility-logo- Burcu Güneş
Sosyal Medyada
instagram-hesabi Burcu Güneştwitter-hesabi Burcu Güneş
Başlıklar

Hakkında

Burcu Güneş kimdir? Burcu Güneş, 12 Ağustos 1975 İzmir doğumlu Türk şarkıcı, söz yazarı ve bestecisidir. Tam adı Burcu Şahber Güneş‘tir. Çocukluğu doğup büyüdüğü İzmir Alsancak’ta geçmiştir. Küçüklüğünden beri müziğe ilgi duyan Güneş, ilk bestesini 12 yaşında yapmıştır. İlk kez sahne deneyimi ise İzmir’den 13 yaşında Antalya’ya taşındıkları zaman babasına vokal yaparak başlamıştır.

Babasıyla kurdukları orkestralarda çeşitli mekanlarda şarkı söylemiştir. İlk dönemlerinden beri kendisine “Zenci Gırtlaklı Beyaz Kız’ lakabı takılmıştır. 18 yaşında şan, artikülasyon ve solfej derleri almıştır. Genç yaşında çeşitli yarışma ve festivallere katılan Burcu Güneş birçok ödül almıştır.

İLGİLİ BİLGİ:   Attila İlhan

Aynı zamanlarda İzmir’e yolu düşen ünlü klasik piyanist Burçin Büke’ye şarkılarını dinletmesi ve sevilmesiyle profesyonel anlamda müzik hayatına başlaması için bir adım olmuştur. Birlikte stüdyoya girerek ilk albümünün hazırlıklarını yapmak üzere İstanbul’a gitmiştir.

1998 yılında ilk albümü Aşk Yarası’nı çıkarmıştır. Albüm  7 yabancı cover ve 5 yeni şarkıdan oluşmuştur.

1999 yılında Son Mektup isimli şarkıda Rafet El Roman’la düet yapmıştır. Aynı yıl ikinci albümünün hazırlıklarına başlamıştır. Kendi söz ve bestelerinden oluşan şarkılarının yer aldığı ikinci albümü için Erol Köse’yle anlaşarak 2001 yılında albümünü çıkarmıştır.

2007’de Show Tv’de yayınlanmakta olan Şarkı Söylemek Lazım isimli müzik yarışmasında manken ve oyuncu olan Berke Hürcan’ın vokal koçluğunu yapmıştır.

2009 yılında “Sihirbaz” isimli albümünü çıkarmıştır. Bu albümünde Can Yücel, Fuat Güner, Selami Şahin gibi isimlerin eserlerini yorumlamıştır.

İLGİLİ BİLGİ:   Müfide İlhan

2011’de Oflaya Oflaya isimli single şarkısını çıkararak 11 hafta boyunca en çok dinlene şarkılar listesinde birinci olmuştur.

Kariyeri boyunca birçok ödülün sahibi olan Burcu Güneş, aynı zamanda ünlü markaların radyo ve reklam jinglelarını seslendirmiştir. Türkiye genelinde ve ardından Avrupa’da yüzlerce konsere imza atmıştır. Hayvanseverliğiyle bilinen şarkıcı, hayvan hakları için HAYTAP ile birlikte çeşitli projelerde yer almıştır.

Burcu Güneş, 2004 yılında Neredesin Firuze ve 2009 yapımı Üç Tatlı Cadı gibi projelerde konuk oyuncu olarakta yer almıştır.

Diskografisi

  1. Aşk Yarası (1998)
  2. Tılsım (2001)
  3. Ay Şahit (2004)
  4. Ben Ateş Ben Su (2006)
  5. Sihirbaz (2009)
  6. Gül Kokusu (2013)
  7. Anadolu’nun Güneşi (2018)

Videoları

Fotoğrafları

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı