hosting

Burak Kut

Burak Kut
Tam adı: Burak Kut
Doğum tarihi: 27 Ağustos 1973
Doğum yeri: İstanbul / Türkiye
Boyu: 1.81 m
Eşi: Cansel Yeni (e. 2011)
Çocuk (ları): Aden Bucan Kut
Mesleği: Şarkıcı, söz yazarı, oyuncu
Aktif Yılları: 1994 yılından bu yana
imdb-logo Burak Kut
youtube-chanel Burak KutBurak Kutlisten-on-apple-music-logo Burak Kutspotify-connect-compatibility-logo- Burak Kut
Sosyal Medyada
instagram-hesabi Burak Kutfacebook-sayfasi Burak Kuttwitter-hesabi Burak Kut

Başlıklar

Hakkında

Burak Kut kimdir? Burak Kut, 27 Ağustos 1973 yılı İstanbul doğumlu Türk şarkıcı, söz yazarı, oyuncudur. Çocukluğu doğup büyüdüğü İstanbul’da geçmiştir. Çapa İlkokulu’na giderken okul orkestrasına girmesiyle müzikle olan bağı başlamıştır. Şehremini Lisesi‘ne gitmeye başladığında müzik derslerinin olmamasıyla ikinci sınıfta okulu bırakarak İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi‘ne başvurmuştur. Yetenek sınavlarına girip,  birincilikle okula girmeye hak kazanmıştır.

Flüt ve piyano eğitimleri alan Burak Kut, okul gruplarında solistliği de üstlenerek lise döneminde birçok yarışmaya katılmıştır. 3 yıl üst üste birincilikler kazanmıştır. Mezun olduktan sonra ise profesyonel anlamda müzik dünyasına girmiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Emir Benderlioğlu

Peker Müzik’le anlaşma yaparak 1994 yılında ilk albümü “Benimle Oynama / Çılgınım”ı çıkartmıştır. Geniş kitlelerce sevilen Burak Kut, henüz ilk albümünden dikkatleri üzerine çekmiştir. Sanatçıya Türkiye’nin “Bebetosu” lakabı konularak 90’ların en popüler ismi olma yolunda adımlar atarken çok destek görmüştür. İlk albümüyle milyonlar satan Kut, iki sene içinde 300’ü aşkın konser vermiştir.

İkinci albümü “Nereden Geldim, Nerelere Gideceğim” isimli çalışması olmuştur. Albümdeki “Yaşandı Bitti” parçasıyla yine bütün dikkatleri çekmiş ve yıllar boyu dinlencek bir şarkıya daha imza atmıştır.

90’lı yıllarından en sevilen isimlerinden biri olan Burak Kut, o dönemin müzikleri arasında birçok unutulmaz şarkıyla adını önemli sanatçılar arasında yazdırmıştır.

1997 yılında Küçük Prens isimli 3. albümünden sonra 2000’li yıllarda 4 albüm çıkartmıştır.

2007 yılında Atv ekranlarında Dilimin Ucunda isimli programla sunuculuk yapmaya da başlamıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Mehmet Işıklar (Optik Başkan)

2016 yılında yayınlanan O Ses Türkiye Çocuklar versiyonunda Jüri olarak görev yapmıştır.

1993 yılında ilk dizi projesi olan Üçüzler’le de oyunculuk hayatına başlayan Kut, ara ara ekranlarda da yer almıştır. Son olarak 2018 yılında yayınlanan Tozkoparan isimli diziyle ekranlarda olmuştur.

Diskografisi

  1. 1994 – Benimle Oynama – Çılgınım
  2. 1995 – Nereden Geldim Nerelere Gideceğim
  3. 1997 – Küçük Prens
  4. 2000 – Burak Kut
  5. 2007 – Komple
  6. 2009 – İlaç
  7. 2013 – Sevginin Her Hali (Maxi Single)
  8. 2015 – Olduğu Kadar Olmadı Kader (Avrupa Müzik)
  9. 2015 – Kalbine Sor
  10. 2018 – Hoppa

Filmografisi

  1. 2007 – Dilimin Ucunda
  2. 2009 – Hadi Bakalım
  3. 2011 – Avrasya Yıldızı
  4. 2011 – Biz de Varız
  5. 2015 – En Sevdiğim 3 Şarkı
  6. 2016 – O Ses Çocuklar
  7. 1993 – Üçüzler
  8. 2007 – Aşk Kapıyı Çalınca (Emre Zeybek)
  9. 2009 – Altın Kızlar (Konuk Oyuncu)
  10. 2011 – Nuri (Umut)
  11. 2014 – Güldür Güldür Show (Kendisi)
  12. 2014 – Ankara’nın Dikmen’i (Latif)
  13. 2014 – Arkadaşım Hoşgeldin (Kendisi)
  14. 2015 – Günebakan (Kendisi)
  15. 2015 – Buyur Burdan Bak (Kendisi)
  16. 2015 – Adı Mutluluk (Kendisi)
  17. 2016 – Güldüy Güldüy Show (Kendisi)
  18. 2018- Tozkoparan (Cihan Sağlam)
  19. 2002 – O Şimdi Asker
  20. 2016 – Olaylar Olaylar
  21. 2016 – Nasıl Yani
  22. 2017 – Poyraz Karayel: Küresel Sermaye
  23. 2019 – Hababam Sınıfı Yeniden
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Can Yaman

Videoları

Fotoğrafları

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu