Mental Sağlık

Boşluk Duygusu Nedir? Nedenleri Nelerdir?

instagram takipçi hilesi

Boşluk Duygusu Nedir? Nedenleri Nelerdir? Boşluk duygusu, yaygın bir duygudur ve her zaman bir ruh hastalığı değildir. Birçok farklı ruh sağlığı durumunun belirtisidir. Bir dizi faktörden kaynaklanabilir. Boşluk hissiyle başa çıkmanın pek çok yolu arasından en iyisi, boşluk duygusunun nedenini bulmaktır.

Boşluk Duygusu Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Boşluk hissi, duygusal olarak istismar edici bir ilişki içinde olmaktan veya depresyon, anksiyete ya da  bipolar bozukluk gibi diğer ruh sağlığı koşullarından kaynaklanabilir. Bir amacınız ya da anlamınız yokmuş gibi hissedebilirsiniz. Bilmeniz gereken bir şey varsa o da yalnız olmadığınızdır, bu duygular birçok insanın mücadele ettiği bir şeydir.

Boşluk Duygusunun Nedenleri Nelerdir?

Boş hissetmek çoğu insanın hayatının bir noktasında yaşadığı bir duygudur. Neden böyle hissettiğimizi anlamak her zaman kolay değildir. Ancak genellikle bunun ruh sağlığımızla bir ilgisi vardır. Daha iyi hissetmenin ilk adımı, boşluğun nedenini belirlemek ve ardından bunu ele almanın yollarını bulmaktır.

İçinizdeki bu boşluk hissine neden olabilecek birçok duygusal, zihinsel ve fiziksel faktör vardır. Bu nedenle, içinizde bir boşluk hissediyorsanız, duygunuza katkıda bulunabilecek bazı faktörler şunlardır:

  • Uyku eksikliği
  • Fiziksel ve psikolojik anlamda tükenme
  • Keder
  • Stres
  • Kaygı
  • Yalnızlık
  • Sıkılmış hissetme

Boşluk Hissi Psikolojik Hastalık Belirtisi Midir?

bosluk duygusu 4

Birçok insan hayatlarının bir noktasında boşluk yaşar. Ancak bu her zaman bir akıl hastalığı belirtisi değildir. Örneğin, vefat etmiş veya sevdiklerinden ayrılmış müminler arasında boşluk duygusu yaygındır.

Bununla birlikte, devam ettiğinde, büyük olasılıkla psikiyatrik sorunlar ve akıl hastalığı ile ilişkilidir. Boşluk duygusuyla en çok ilişkilendirilen psikolojik sorunlar arasında depresyon, sınırda kişilik ve alkol bağımlılığı yer alır. Depresyonlu kişilerde boşluk hissi daha çok depresif dönemde ortaya çıkar ve genellikle dönem sona erdikten sonra kaybolur.

Ancak, marjinal karakterlerin içlerindeki boşluk hissi daha da uzun sürer. Aşılsa bile, tekrarlanma olasılığı her zaman vardır. Alkol bağımlılığı olan bazı kişiler, boşluk duygularının üstesinden gelmek için alkol kullanır. Depresyonun bazı belirtileri de boşluk duygusu olan kişilerde görülebilmektedir. Bu yüzden zaman zaman depresyon ile de karıştırılabiliyor.

Boşluk Duygusunu Nasıl Durdurabiliriz?

bosluk duygusu 3

Çoğu zaman boşluk hissine neden olan şeyi elde ettiğimizde, yolumuza devam eder ve daha fazlasını arzularız. Sonuç olarak bu, sahte tatmin ve daha fazla boşluktan oluşan kısır bir döngü haline gelir.

Şu anda sahip olmadığımız bir şeye sahip olmayı arzulamamızın nedeni ilk etapta toplumumuz ve kültürümüz olabilir. Batı’da bir şeyler edinmeye karşı bir hayranlık, materyalist bir saplantı vardır.

Dolayısıyla, fark ettiğimiz gibi, bir şeylerin biriktirilmesinde hiçbir zaman gerçek bir değer bulunmaz ve bunun sonucunda insanlar kendilerini eksik hissederler.

Boşluk Duygusu İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu