Otomobil

Araba Yıkarken Yapılan 7 Hata!

Araba Yıkarken Yapılan 7 Hata! Birçok araç kullanıcısı için araba yıkama, stres atmak ve rahatlamak için keyifli bir hafta sonu aktivitesine dönüşmüştür. Ayrıca bazen arkadaşlarla birlikte yapılan bir buluşma da olabilir. Son yıllarda, oto yıkama ve oto kuaför işletmelerinin sayısı artsa da, hala birçok kullanıcı arabasını kendi yıkamaktadır. Ancak, araba yıkama sırasında yapılan en yaygın hataları sizler için derledik.

Araba Yıkarken Yapılan 7 Hata

Araba Yıkarken Yapılan 7 Hata

1) Jantları Sadece Araç Yıkarken Temizlemek

Aracın tekerlekleri, yol ve kirle en çok muhatap olan kısımdır. Aracınızda eğer ki göze hitap eden kaliteli jantlarınız varsa, sadece köpük ve su ile temizlemek yerine jantlar için özel olarak üretilen jant temizleyicileri kullanmanız daha iyi olacaktır. Aracın yüzeyinde olduğu gibi, köpükler jant yüzeyinde her zaman işe yaramayabilir. Bu da zamanla jantlarınızda sertleşen bir kir tabakası oluşmasına neden olabilir. Özellikle de aracınızı sık yıkamıyorsanız, havalı jantlarınızın gösterişli görüntüsü zamanla kaybolabilir.

2) Cila Kullanmamak

Aracınızı düzenli olarak cilalamak, normal yıkama işlemi kadar önemlidir. Cila, aracınızın daha parlak görünmesini sağlamanın yanı sıra, boyasını toza, böcek sinek ölülerine ve kir gibi faktörlere karşı koruyan ekstra bir yüzey tabakası oluşturur. Cila işlemi, profesyonel oto kuaförlerde yaptırılabileceği gibi, kendiniz de kolayca yapabilirsiniz. Yılda en az iki kez cila yapılması tavsiye edilir.

3) Kuş Pisliklerini Hemen Temizlememek

Kuş pisliği, ölü sinek ya da böcek kalıntıları ve ağaç reçineleri, araç sahipleri için en sinir bozucu lekelerden bazılarıdır. Özellikle aracınızı gölgesinde park etmek için sürekli ağaçların altına park ediyorsanız, bu uyarı size yöneliktir. Bu tür lekeleri boyanızda uzun süre bekletmemeye özen gösterin. Bu kalıntılar, bulundukları yüzeyde zarar vererek güneş altında ısındıkça daha da kalıcı izler bırakabilirler.

4) Basınçlı Suyu Arabaya Çok Yakın Tutmak

Otomobillerde kullanılan boyalar, oldukça dayanıklı malzemeler olmalarına rağmen yüksek basınca uzun süre maruz kaldığında istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Su basıncının şiddetine ve aracın boyasının yaşına veya dayanıklılığına göre, suyun yakından tutulması durumunda deformasyonlar meydana gelebiliyor. Özellikle küçük taş izleri ya da boya kalkması gibi sorunların mevcut olduğu alanlarda daha da dikkatli davranmak gerekiyor.

Bazı inatçı lekeleri çıkarmak için yakından devamlı bir şekilde su tutmak, arabanın boyasına zarar verebilir. Bu yüzden tazyikli suyun ideal olarak 30-50 cm mesafeden tutulması gerekmektedir. Aynı şekilde lastikler de aynı mesafeye dikkat edilerek yıkanmalıdır.

Araba Yıkarken Yapılan 7 Hata

5) Ne Olduğu Belli Olmaya Kalitesiz Temizleyiciler Kullanmak

Aracınızı yıkarken, bulaşık deterjanı, bulaşık süngeri veya yüzey temizleyiciler gibi evde kullanılan kimyasallar yerine, otomobiller için özel olarak üretilen oto şampuanları ve oto süngerleri kullanmanız önemlidir. Otomobil temizleyicileri hem vernik hem de oto boyası için koruyucu özellikte üretilmektedir. Evde kullanılan temizlik malzemeleri, aracınızın verniğine zarar verebilir. Bu nedenle, ucuz yollu temizlemeye çalışırken daha fazla maliyetli sonuçlara neden olabilirsiniz.

6) Yıkamak İçin Kullandığınız Malzemelerin Kirli Olması

Aracınızı temizlemek için kullandığınız süngerler, fırçalar ve bezler düzenli olarak yıkanmalı ve temizlenmelidir. Aksi takdirde, bu araçlar üzerinde biriken kirler, aracınızın yüzeyinde izler bırakabilir. Ortak alanlarda kullanılan araç yıkama fırçalarına da ekstra dikkat etmenizi öneririz. Kılları arasına sıkışan taşlar, istenmeyen çiziklere yol açabilir.

7) Aracı Güneşte Yıkamak

Yazın yoğun sıcakların yaşandığı zamanlarda, güneşin altında araba yıkamak iyi bir temizlik tercihi olmayabilir. Otomobilin metal yüzeyi aşırı ısındığından, su çabucak buharlaşacak ve yüzeyde lekeler bırakacaktır. Bu nedenle, aracınızı yıkamak için gölge alanlarını tercih etmek en doğrusudur.

Araba Yıkarken Yapılan 7 Hata

Araba Yıkarken Yapılan 7 Hata İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu