Yaşam

2020 Yılında Yaşanan Felaketler

instagram takipçi hilesi

2020 senesi herkes için büyük bir umut olmuştu. Ancak, 2020 yılı daha ilk ayından itibaren felaketleri de beraberinde getirdi. Dün sosyal medya gündemine oturan 2020 yılında yaşanan felaketler bizlerin de ilgisini çekti. Çünkü, her ay yepyeni bir olayın darmadağın eden etkilerini görüyoruz. Henüz 2020 senesi bitmemiş olsa da etkisini yüzyıllarca konuşturacak olayları beraberinde getirdiği yadsınamaz bir gerçek. İşte 2020 yılındaki felaketlerden bazıları.

Avustralya Ormanları Yandı

2020 yılında yaşanan felaketler

Avustralya’da meydana gelen yangınlar aylarca söndürülemedi. Çıkan yangında hayvanlar canlı canlı yandı. Ormanların ciddi bir kısmı yok edildi. 11 milyon hektarlık alan yok oldu. Bu yangının küresel olarak eşi benzeri yaşanmamıştır. 

2020 Yılında Yaşanan Felaketler: Elazığ’da Deprem Oldu

2020 yılında yaşanan felaketler

2020 yılı Türkiye açısından da son derece korkunçtu. Yılın ilk ayında Elazığ’da bir deprem meydana geldi. Depremin şiddeti 6.8‘di Can ve mal kaybına yol açan bu deprem, Malatya’da da hissedildi.

NBA Bir Yıldızına Veda Etti

2020 yılında yaşanan felaketler

NBA yıldızı Kobe Bryant ve kızının da bulunduğu helikopter kaza yaptı. Kazada Kobe ve kızı hayata gözlerini yumdu. 26 Ocak 2020 tarihinde hayata gözlerini yuman ünlü basketbolcunun ölümü tüm dünyayı yasa boğmuştu. Ayırca geçtiğimiz günlerde Kobe’nin yakın arkadaşı  Pau Gasol’un bir kızı oldu.  Pau Gasol kızına, Kobe‘nin kızının “Gianna” ismini verdi.

Van’da Çığ Düştü

Van

Şubat ayında meydana gelen çığ felaketi birçok can kaybına neden oldu. Felakette çalışmalar yapan arama kurtarma ekipleri de çığ altında kaldı. Van’daki çığ felaketi ile 42 kişi hayata gözlerini yumdu.

Antarktika 20 Derece Sıcaklığı Gördü

2020 yılında yaşanan felaketler

Dünyanın en soğuk kıtası olan Antarktika tarihinde ilk kez ısındı. 20,7 derece sıcaklığa kadar ısınan kıtada buzullar erimeye başladı. Sıcaklığın artması bilim insanlarını hayrete düşürdü.

Kabe Bomboş Kaldı

kabe

2020 yılında yaşanan felaketler yazımıza devam ediyoruz. Her sene milyonlarca hacı adayının akın ettiği Kabe bu sene bomboş kaldı. Corona virüs vakalarının artış göstermesi nedeniyle Kabe bomboş kaldı. Kabeye gelen yasak yüzünden Kabe ibadete kapandı.

Corona Virüs Pandemi Olarak İlan Edildi

corona virüs

Türkiye’de de görülmeye başlayan corona virüs Mart ayında pandemi ilan edildi. Pandemi kelimesi dünya genelinde yaşayan insanları etkileyen sağlık sorununa verilen isimdir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmiştir.

Çernobil’de Orman Yangını Çıktı

çernobil

2020 yılında yaşanan felaketler Çernobil bölgesinde de kendini gösterdi. Çernobil’de Nisan ayında büyük bir yangın çıktı. Daha önce dünyanın en büyük nükleer faciasını yaşandığı Çernobil bölgesinde çıkan yangın tüm dünyayı tedirgin etti. Çünkü radyasyon 16 kat arttı. 

Bunun dışında 2020 yılında yaşanan olaylardan bazıları şunlardır:

  • Pentagon UFO görüntülerini ilk kez yayınladı.
  • ABD’de George Floyd olayı meydana geldi. Tüm dünya ayağa kalktı.
  • İnsan kaçakçılığı iddiaları ile Wayfair olayları ortaya çıktı.
  • İdlib’de büyük bir patlama meydana geldi.

İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu