hosting

Suat Sungur

Suat Sungur
Tam adı: Suat Sungur
Doğum tarihi: 1 Mart 1961
Doğum yeri: Çivril, Denizli / Türkiye
Boyu: 1.75 m
Eşi: Ahu Sungur (e. 2002)
Çocuk (ları): Ege Yücel Sungur (d. 2005)
Mesleği: Oyuncu
Aktif Yılları: 1984 yılından bu yana
imdb-logo Suat Sungur
Sosyal Medyada
instagram-hesabi Suat Sungur
Başlıklar

Hakkında

Suat Sungur kimdir? Suat Sungur, 1 Mart 1962 Çivril, Denizli doğumlu Türk dizi, tiyatro ve sinema oyuncusudur. Uzun yıllar tiyatro adına çalışmış ve emek vermiş olan Suat Sungur kariyeri boyunca birçok dizi ve filmde yer almıştır.

1979 senesinde İzmir Gençlik Tiyatrosunu kurmak için çalışmalarda bulunmuştur. 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girerek Tiyatro Bölümü okumaya başlamıştır. 3 yıl sonra Devekuşu Kabareye girmiş ve uzun yıllar orda çalışmıştır.

1985 yılında Akbank Çocuk Tiyatrosu’nda birçok çocuk oyununda yer almıştır.

1988 yılında Dormen Tiyatrosu’nda yer almıştır. Dormen Tiyatrosu kapanana kadar orada oyunlar sahnelemiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
İlber Ortaylı

1984 yılında ilk sinema filmi olan Kaptan’da yer almıştır. 1988’de ise ilk tv dizisi Güler Misin Ağlar Misin? isimli yapımda oynamıştır.

1997 yılında Kare As isimli tiyatro oyunundaki performansıyla Afife Jale Tiyatro Ödülleri‘nde Yılın en iyi komedi oyuncusu ödülünü almıştır.

Bir Demet Tiyatro, Başımıza Gelenler, Eşref Saati gibi birçok dizide yer alan Suat Sungur, 2003 yılında yayınlanan Sihirli Annem dizisindeki Avni karakteriyle adını duyurmuştur. 2007 yılında Arka Sokaklar’ın kadrosuna dahil olarak iki sezon Nazif karakterini canlandırmıştır.

Bu dizilerde ekranların tanınan yüzü haline gelen Sungur, daha sonra Alemin Kralı, Umutsuz Ev Kadınları, Akasya Durağı gibi dizilerden sonra 2016 yılının en popüler yapımlarından No:309 isimli dizide yer almıştır.

2002 yılında oyuncu ve tiyatrocu olan Ahu Sungur ile evlenmiştir.

Suat Sungur, son olarak 2020’de vizyona girmesi beklenen Müstakbel Damat filminde, İlker Ayrık, Hande Soral, Erdal Özyağcılar ve daha birçok başarılı isimle birlikte çalışmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Bulut Aras

Yer Aldığı Bazı Tiyatro Oyunları

  1. Babamla Dans
  2. Tarla Kuşuydu Juliet
  3. Şimdi Yaşa Sonra Öde
  4. Bugün Git Yarın Gel
  5. Yukarda Birimi Var
  6. Kare As
  7. Şhane Züğürtler
  8. Zafer Madalyası
  9. Beyoğlu Beyoğlu
  10. Aşk Olsun
  11. Reklamlar
  12. Deliler
  13. Yasaklar

Filmografisi

  1. 2020 – Müstakbel Damat
  2. 2016 – No: 309 (TV Dizisi)
  3. 2015 – Zeyrek ile Çeyrek (TV Dizisi)
  4. 2014 – Yapışık Kardeşler (Sinema Filmi)
  5. 2014 – Sil Baştan (TV Dizisi)
  6. 2013 – Ali Ayşe’yi Seviyor (TV Dizisi)
  7. 2012 – Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam (TV Dizisi)
  8. 2011 – Umutsuz Ev Kadınları (TV Dizisi)
  9. 2011 – Alemin Kıralı (TV Dizisi)
  10. 2008 – Akasya Durağı (TV Dizisi)
  11. 2007 – Küçük Hanım Kar TanesTV Filmi)
  12. 2006 – Arka Sokaklar TV Dizisi)
  13. 2004 – Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye’de (Sinema Filmi)
  14. 2003 – Sınırlı Aşk (TV Dizisi)
  15. 2003 – Sihirli Annem (TV Dizisi)
  16. 2002 – Sır Çocukları (Sinema Filmi)
  17. 2002 – Başımıza Gelenler  (TV Dizisi)
  18. 2002 – Aşk Meydan Savaşı (TV Dizisi)
  19. 2001 – Tek Celse (TV Dizisi)
  20. 2000 – Eşref Saati  (TV Dizisi)
  21. 1999 – Kahpe Bizans (Sinema Filmi)
  22. 1999 – Direklerarası (Sinema Filmi)
  23. 1997 – Son Kumpanya (TV Dizisi)
  24. 1996 – Başka İstanbul Yok (TV Dizisi)
  25. 1995 – Muhteşem Zango (TV Dizisi)
  26. 1995 – Bir Demet Tiyatro (TV Dizisi)
  27. 1993 – Çifte Vakkas (TV Filmi)
  28. 1993 – Tersine Dünya (Ali) (Sinema Filmi)
  29. 1993 – Kazı Kazan (Cezmi) TV Filmi 1993
  30. 1992 – Karşı Show (TV Dizisi)
  31. 1992 – Cazibe Hanımın Gündüz Düşler (Sinema Filmi)
  32. 1992 – Biz Bize Benzeriz (TV Dizisi)
  33. 1989 – Hep Ezildim (Sinema Filmi)
  34. 1987 – Homoti (Sinema Filmi)
  35. 1986 – Dikenli Yol (Sinema Filmi)
  36. 1985 – Patron Duymasın  (Sinema Filmi)
  37. 1984 – Kaptan (Sinema Filmi)
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Ahmet Özhan

Videoları

Fotoğrafları

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu