Bilim ve Teknoloji

OneDrive Nedir? Ne İşe Yarar?

OneDrive, Microsoft’un bulut hizmetlerine verilen addır. Aynı Google’ın Google Drive’da ve Apple’ın da iCloud’unda olduğu gibi, Microsoft, insanlara çevrimiçi veri depolaması ve alışverişinde bulunmak için OneDrive’a sahiptir. Microsoft kullanıcıları, bu bulut depolama sistemine web sitesinden istedikleri zaman erişebilirler.

Bulut hizmetleri büyüdükçe, OneDrive gittikçe daha fazla işlev benimsemiştir, bu nedenle bugün gördüğünüz sürüm, yeni gelenler için biraz kafa karıştırıcı olabilen çeşitli servislerin bir birleşimidir. Yardım etmek için OneDrive’ı çok önemli iki parçaya ayıralım.

onedrive 1

 Çeşitleri

Kişisel OneDrive: Bilgisayarınızda Windows 10’u açtığınızda gördüğünüz OneDrive modelidir. Microsoft Hesabınızla oturum açtığınızda depolama alanını ve dosya gezgini’nde bulabilirsiniz. Microsoft bilgisayarlarda, depolama sürücünüzde yer kazanmanıza yardımcı olabilecek belge veya dosyaları kaydetmek için varsayılan seçenektir. Birçok bulut depolama hizmeti gibi, ücretsiz birkaç GB’ye sahip olursunuz, ancak gerekirse daha fazla depolama alanı için ödeme yapmanız gerekir. OneDrive, Windows aygıtlarınız arasında bilgileri senkronize etmeyi ve paylaşmayı da kolaylaştırır.

OneDrive İş: Bu bulut depolama sistemi, tüm Office 365 hizmetlerini bir arada tutan yapıştırıcı olan Office 365 için kapsamlı veri yönetim sistemidir. Çalışanların belgeleri paylaşmasını, projeleri izlemesini, verileri otomatik olarak girmesini, çevrimiçi işbirliği yapmasını, verilerini güvence altına almasını ve daha fazlasını sağlar. İşletmeniz için Office 365 özelliklerine bakıyorsanız, bu özelliklerde yer alan veriler kesinlikle OneDrive üzerinden yönlendirilir.

Bu bulut depolama sistemi birçok Microsoft hizmetinde yer aldığı için, birkaç haftada bir Microsoft tarafından sık sık güncelleştiriliyor. Bir OneDrive for Windows sürümü ve MacOS için bir sürüm bulunduğuna ve ayrıca güncelleştirildiklerine dikkat edin. Şimdi OneDrive’ın Microsoft’un ekosistemine nasıl bağlı olduğunu daha yakından inceleyelim.

onedrive 2

OneDrive Hepsine Hükmetmek İçin

Microsoft, tüm verilerinizi cihazlar arasında depolamak ve eşitlemek için OneDrive’ı kullanmanızı istiyor. Bu nedenle OneDrive uygulamalarını tüm platformlara yayıyor ve Office 365 aboneliği ile size makine başına 1 TB çevrimiçi depolama sağlıyor. Office 365 Ev aboneliği, yılda 410 Türk Lirası veya ayda 41 Türk Lirası tutarındaki cazip bir teklif olan altı makineye 1 TB bulut depolama alanı sağlar.

Microsoft, bu alanı hiçbir zaman yalnızca belgelerle dolduramayacağınızı biliyor. Ancak temel olarak OneDrive’da her şeyi saklayabilirsiniz ve Windows 10 ve çeşitli uygulamalarla sorunsuz entegrasyonu dosyalarınızın otomatik olarak yedeklenmesini, senkronize edilmesini ve kolayca erişilebilir olmasını sağlar.

onedrive 3

OneDrive Uygulamasını Windows 10’da Kullanma

Microsoft ayrıca, Windows 10‘da, web arayüzü ile aynı işlevselliği sağlayan bir bulut depolama uygulaması sağlamıştır. Uygulamanın, web arayüzünü kullanmakla hemen hemen aynı deneyimi sağladığını göreceksiniz ve dosyaları kaydetmek, silmek, yönetmek ve paylaşmak için kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, Windows 10’daki bu depolama uygulamasına özgü olan özelliklerden biri, dosyaları yerel olarak kolayca kaydetme ve çevrimdışı çalışırken onları erişilebilir saklama işlemidir.

Dosyaları OneDrive’ın uygulamasıyla paylaşmak için, bir dosya veya klasöre sağ tıklayın ve içerik menüsünden “Kaydet” i seçin. İnsanları bir link veya e-posta yoluyla davet edebilir ve dosya ve klasör paylaşan kişileri görüntüleyebilirsiniz.

OneDrive ile ilgili videolar

https://www.youtube.com/watch?v=0CzgVv1i58k

Kaynak
Teknocard

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu