Müslüm Gürses’in En Sevilen 10 Şarkısı!
Müslüm Gürses, 1986 yılında çıkış yapan, Türk arabesk ve fantazi müziğinin duayenlerinden olan, ölümsüz bir sanatçı..! Kimi zaman uzun gecelere ait dertli melodilerin sahibi, kimi zaman dost meclislerine güçlü yorumuyla konuk olan pek çok eserin yaratıcısı..! Hiç çocuğu olmamasına rağmen de koskoca Türk halkının babası!
Onun farklı bir edası, bambaşka bir aurası var. Öyle ki, arabesk müziğe ilgi duymayan pek çok insan için bile; Müslüm Baba deyince, adeta akan sular duruyor. Sanat hayatı boyunca çizgisinden ve duruşundan ödün vermeyen, dertliye yoksula kol kanat geren ve büyük aşkı Muhterem Nur ile örnek bir yaşama imza atan sanatkar..! Şarkılarının her birinde; bir yaşanmışlık, bir hikaye ve derinliği büyük manalar var.
İşte biz de bu yazımızda sizlere, duyunca tüylerimizi diken diken eden ve hülyalara dalmamıza neden olan 10 popüler Müslüm şarkısından söz edeceğiz. Konuya ilişkin videolarımıza ise içeriğimiz boyunca ulaşabilirsiniz.
Müslüm Gürses’in En Sevilen Şarkıları
-
Seni Yazdım Kalbime
Bestesi Burhan Bayar ve Altın Karakaya’ya ait olan şarkı, nerede o eski sevdalar dedirtecek cinsten..! Kendisini aşkına adayan, yari beklemeyi en kutsal bekleyiş sayan ve ne olursa olsun sevdiğini kalbine kazıyanların hislerine tercüman olan bir eser.. Üstelik usta yorumcunun güçlü sesinden…
-
Hangimiz Sevmedik
Ali Tekintüre ve Ali Osman Erbaşı tarafından bestelenen şarkı, her türlü aşkı ve bu aşkın nasıl en dibine kadar yaşanabileceğini anlatıyor. Hepimizi halden hale koyan bir yürek çarpıntısı var malum..! Üstelik bu beste, son yıllarda stadyumlarda taraftarların da dilinden düşmeyen bir eser olma özelliğini taşıyor. Usta sanatçımız Müslüm Gürses’in 1994 yılı itibariyle çıkarmış olduğu Senden Vazgeçmem adlı albümün en nadide parçasıdır.
-
Yıllar Utansın
Bestekarları Yılmaz Tatlıses, Özer Senay ve Levent Bektaş olan eser, sanatçının 1989 yılında çıkan Mahsun Kul adlı albümünde yer alıyor. Derin manalı sözleri ve bizi maziye götüren müziği ile Müslüm Gürses klasikleri arasında gösteriliyor. Bu şarkı ile belki de; hasretin, çilenin ve kendine yabancı olan insanların duygu yüklü söylemlerine ve biraz da isyanına şahitlik ediyoruz.
-
Bir Kadın Tanıdım
1987 yılı çıkışlı olan eser, Gitme albümünün en çok dinlenen şarkılarından biridir. Yaralı bir kadının en hisli tasvirini dinliyoruz burada.. Kalp kırıklıklarını, göz yaşlarını ve hüznünü gizlemeye çalışan ama hayat yorgunu olan tüm kadınlara, adeta bir armağan ya da belki bir tercüman gibiydi..
-
Affet
2006 yılında çıkan Aşk Tesadüfleri Sever adlı albümünde yer alan şarkı, hala dilden dile dolaşıyor ve hüzünlü yüreklerin yarasını sarmaya devam ediyor. Tuna Kiremitçi’nin bestelediği eser; ”eğer seni kırdıysam darıl bana, ama bir gün beni ararsan bak ruhuna” diyerek, af dilemenin en sahici, yalın ve naif halini yansıtıyor.
-
Sevda Yüklü Kervanlar
Müslüm Gürses’in 1987 yılında çıkan Fark Etmez albümünün, en gözde eserlerinden biridir. Üstelik bir kuşağın diline pelesenk olmuş ve günümüze kadar da gelmeyi başararak, klasikler arasına adını yazdırmıştır. Sözü ve müziği Mehmet Genç’e ait olan şarkının içinde gazel de vardır ve adeta bir feryadın notalara dökülmüş halidir.
-
Gel Bahtımın Kar Beyazı
2001 senesinde çıkan şarkı, Dünya Yalan albümünde yer almıştır. Burhan Bayar ve Şakir Askan imzalıdır. Müslüm Babanın güçlü yorumuyla ayrıcalık kazanan eser; yalnızların ve sevdiğinin yolunu gözleyenlerin haykırışı gibidir. ”Çıkıp da gel sürpriz yap, yüreğime ışık yak, acımasız kör bir bıçak, çekilmiyor bu yalnızlık, gel” diyerek sevgiliye duyulan hasreti en derin hislerle dile getirmektedir.
-
Usta
1997 yılında müzik piyasasına sürülen Usta albümünün, aynı adlı çıkış parçasıdır. Bestekarları Osman İsmen ve Ahmet Şafak Demirci’dir. Mutluluğu bekleyenlere ve şu yalan dünyada bir türlü yüzü gülmeyenlere yazılmıştır sanki..! Çilekeşlerin ve dertlilerin sesi olmuştur. Günümüzde hala gözlerimizi dolduran bu kıymetli eser, Müslüm Gürses’in kusursuz yorumuyla can bulmuştur.
-
Hasret Rüzgarları
1986 yılındaki Küskünüm albümünün en popüler eserlerindendir. Yine Burhan Bayar ve Şakir Askan bestesidir. Usta yorumcu, o eşsiz sesiyle, rüya gibi başlayan ama sonunda yitip giden, yarım kalmış aşklara seslenmektedir.
https://www.youtube.com/watch?v=NKZU7vadt6M
-
Biz Babadan Böyle Gördük
”Biz Babadan Böyle Gördük” adlı albüme adını veren, Müslüm Gürses klasiklerinden biridir. 2000 yılında çıkmıştır. İnsanlığın, mertliğin, dostluğun ve sevmenin en dürüst halini, babadan kalma bir miras olarak yansıtan, çok anlamlı ve kıymetli bir eserdir.