Bilim ve Teknoloji

Mobilite Nedir? Mobilitenin Önemi

Mobilite Nedir? Hayatımızdaki Önemi Nelerdir? Günümüz dünyası hareketliliğe eskiye nazaran daha fazla ihtiyaç duyuyor. Bu hareketlilik, mobilite aracılığıyla zamanımızı en verimli şekilde değerlendirmemize olanak tanır. İşlerimizi, zamandan ve mekandan bağımsız olarak halletmek artık mümkündür.

Günümüzde, taşıtlarla seyahat ederken bile internet üzerinden gerçekleştirilen eğitimlere ve toplantılara çok kolay bir şekilde erişebiliyoruz. Masa başında olmamız gereken belgelerle ilgilenmek için fiziksel ofise gitmemize bile gerek yok. Akıllı telefonlar, tabletler, hatta akıllı saatler sayesinde işlerimizi bulunduğumuz her yerden halledebiliriz. Ek olarak, mobilite yazılımı da işlerimizi kolaylaştırmak için sürekli kullanılan bir araçtır.

Mobilite

Mobilitenin Önemi Nedir?

Mobilite sayesinde özgürleşiyoruz. Özgürlüğümüz arttıkça hareket imkanlarımız da artıyor. Farklı bir mekanda yer alan bir bilgisayar ekranına bağlanarak yönetmek, bazı yazılımlarla sadece birkaç dakika sürüyor. Bu bilgisayar başka bir ülkede bile olsa bu mümkün hale geliyor. Benzer şekilde, çevrimiçi paylaşım ağları ve bu ağların esnekliği, iş dünyasında ve özel hayatta birçok avantaj sunuyor.

Dijitalleşme ve modern teknolojinin avantajları, tüm bireyler için ortak bir hak haline geliyor. Bu durum, ulaşım araçlarının tasarımını da etkiliyor. Dijital olanaklara yönelik olarak tasarlanan ulaşım araçları ve engellilere özel tasarlanan araçlar, bugün mobilitenin önemli bir parçası haline geldi.

Bilinen ulaşım araçlarının yanı sıra, teknoloji açısından yenilikçi çözümler de üretiliyor. Hidrojenin gücünden yararlanan motorlar ve özel otonom otomobil sistemleri gibi çağdaş çözümler hayatımızın bir parçası haline gelmiştir.

Mobilite odaklı olarak geliştirilen çözümlerde, kullanılan yakıt türünden çevre dostu teknolojilere kadar birçok alanda vizyoner bir tutum görülüyor. Son yıllarda, özellikle elektrikli araçlar oldukça popüler hale gelmiştir. Bunun yanında, hafif ve pratik araçlar da engelli ya da engelsiz herkes tarafından kullanılabilir. Bu tip araçlar sayesinde zaman, enerji ve yakıt tasarrufu sağlamak mümkündür.

Mobilite

Mobilite İş Dünyası İçin Neden Önemli?

Farklı sektörlerde kullanılan mobilite sistemleri tartışmaya açık bir konu olabilir. Ancak iş dünyasında uygulanan mobilite sisteminin başarıya ulaştığı tartışmasız bir gerçektir. Bu sistem özellikle Amerika Birleşik Devletleri gibi ilk uygulanan ülkelerde hem müşteri hem de çalışan memnuniyetini artırmıştır.

2017 yılında ABD’de yapılan bir anket çalışmasına göre, çalışanların %47’si işlerinde yarı mobilite sistemi kullanıyor. Zamanla tam mobilite sistemi kullanımının arttığı görülüyor. Mobilite sisteminin en büyük faydası, çalışanların kendi çalışma saatlerini belirleyebilmesidir. Sistem, müşterilere anlık olarak projelere müdahale etme ve bilgilendirme imkanı sağlayarak değer katmaktadır.

Uzun süredir pek çok şirket çalışanlarının mobilite sistemine geçiş yapabilmesi için yeni cihazlar satın almakta, yeni mobil uygulamalar ve yazılımlar geliştirmekte ya da bu hizmeti sunabilecek şirketlerle anlaşmalar yapmaktadır.

Mobilite Gerekli Bir Şey Mi?

Mobilite günümüzde neredeyse zorunlu bir ihtiyaç haline gelmiştir. Pandemi gibi olağanüstü durumların yaşandığı dönemlerde, mobil altyapısı olan şirketlerin bu süreçleri daha az zararla atlattığı açıkça görülmektedir.

Mobilite kavramının önemini anlamak için dünya çapında bir krize gerek yoktur. Küreselleşen dünyada artık ülke ve şehir sınırları kalmamıştır. Örneğin, Türkiye’de bulunan bir şirket Avrupa’daki ya da Afrika’daki bir şirket ya da start-up ile yeni projeler geliştirebilir.

Ünlü şirketler, milyonlarca dolar değerindeki projeleri çevrimiçi olarak yürütürken, bir çalışan neden her sabah saat altıda işe gitmek zorunda kalsın ki? Gelişmiş teknolojiler sayesinde, bir dizüstü bilgisayar, akıllı telefon ve güçlü internet bağlantısı ile çözülebilecek işlerin sayısı her geçen gün hızla artıyor.

Mobilite

Mobilite İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu