hosting
Ticimax

Levent Üzümcü

”Forex”

Levent-Üzümcü-15 Levent Üzümcü

Doğum tarihi: 6 Temmuz 1972
Doğum yeri: İzmir,Türkiye
Boyu: 1,92
Eşi: Ebru Tuay Üzümcü (1997’de evlendi)
Ebeveynleri: Ferit Üzümcü
Çocukları: Batu Üzümcü, Ata Üzümcü
Mesleği: Oyuncu ve yönetmen
Etkin yılları: 1996-günümüz
Remi web sitesi: leventuzumcu.com
Sosyal Medyada

twitter Levent Üzümcü
Başlıklar

Hakkında

Levent Üzümcü kimdir? Levent Üzümcü 1972’de İzmir’de doğdu. Karşıyaka’da geçen çocukluk ve yine İzmir’in Hatay semtinde geçen gençlik yıllarından sonra, Eskişehir’de konservatuvarda okudu. Konservatuvar yıllarından itibaren genellik “Jön” karakterleri oynatılmak istense de kendisi daha çok komedilerde oynamak ister. Üniversite yıllarında bir gençlik festivali kapsamında İstanbul’a gelir. Daha sonra uzun yıllar çalışacağı İstanbul Şehir Tiyatroları – Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’ne ilk çıkışı olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Hakan Ural

Aynı zamanda bu festival esnasında daha sonra aşık olup evlneceği eşi Ebru ile tanışmıştır. Konservatuvardan mezun olduktan sonra aldığı teklif üzerine Bursa Devlet Tiyatrosu’nda çalışır, burada tam 6 premier yapar, “Muammer Muammer” adlı oyunun anadolu turnesi ile Türkiye’nin pekçok yerini gezer. Ayrıca Bursa’da AS Tv’de canlı yayın sunuculuğu yapmaya başlar ve bir yayın sezonu boyunca devam eder.

Levent Üzümcü İstanbul’a yerleşmeye karar verir ve İstanbul Şehir Tiyatroları’nda yövmiyeli oyuncu olarak çalışmaya başlar. Şubat 1997’de Ebru ile sade bir nikah töreniyle evlenirler. Bu dönemden sonra Levent Üzümcü dizilerde rol almaya başlar. Levent dizilerde de oynamaya bu dönemde başlar. Önce Küçük İbo, ardından Bir Umut adlı dizilerde rol alır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Emre Altuğ

1998 yılının mart ayında askere gider. Askerlik görevinin ardından eğitimini Kaliforniya’da sürdüren eşinin yanına gider. Kendisi burada hem yabancı dil konusunda hem de Los Angeles Film Okulu’nda oyuncu yönetmenliği konusunda dersler almıştır. 2001 yılının Temmuz ayında Türkiye’ye dönerler.
Levent Üzümcü önce bir reklam anlaşması yapar ardından da dizilerde oyuncu yönetmeni ve oyuncu olarak görev alır. Bunun yanında şehir tiyatrolarında da çalışmaya başlamıştır. Televizyon için çalışmaya da devam eder, Evdeki Yabancı, Biz Size Aşık Olduk, Serseri Aşıklar derken 2004 yılında Avrupa Yakası başlar.

Levent Üzümcü halen İstanbul Şehir Tiyatroları ve değerli oyuncular Kemal Kocatürk, Bahtiyar Engin ve Yıldıray Şahinler ile beraber İstanbul Halk Tiyatrosu’nun kuruluşunda rol almışlardır. Ayrıca 2005 yapımı Beyza’nın Kadınları ve 2006 yapımı Kaçan Fırsatlar Limited sinema filmlerinde rol almıştır. Ada ve Batu adında iki oğlu bulunmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Barış Arduç

Tiyatro Oyunları

  1. Bir Yaz Gecesi Rüyası
  2. Tehlikeli İlişkiler → Choderlos De Laclos
  3. Alevli Günler → Irmak Bahçeci
  4. Gagarin Sokağı→ Gregory Burke
  5. Maskeliler → Ilan Hatsor
  6. Tozlu Çizmeler → İsmet Küntay
  7. Can Tarlası → Kemal Kocatürk
  8. Barut Fıçısı → Dejan Dukovski
  9. Gündüze Gebedir Gece
  10. Danton’un Ölümü → Georg Büchner
  11. Candan Can Koparmak→ Orhan Asena
  12. Macbeth → Shakespeare
  13. Bir Adam Yaratmak → Necip Fazıl Kısakürek
  14. Küçük Nasrettin (Çocuk Oyunu)
  15. Kuyruklu Yıldız Altında → Hüseyin Rahmi Gülpınar/Güner Sümer
  16. Metro Canavarı
  17. Defne Dalı
  18. Hayvan Çifliği →  George Orwell
  19. Mumammer Muammer
  20. Çil Horoz
  21. Vişne Bahçesi → Anton Çehov
  22. Oz Büyücüsü
  23. İstibdat Kumpanyası
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Cem Karcı

Filmografisi

  1. 2012-2013- Harem (Dizi)
  2. 2012- Acayip Hikayeler
  3. 2011- Anneleri ile Kızları
  4. 2010- Şen Yuva
  5. 2008- Umut
  6. 2009- Abimm
  7. 2005-Beyza’nın Kadınları
  8. 2004- 2009-Avrupa Yakası→ Cem (Dizi)
  9. 2003- Serseri Aşıklar (Dizi)
  10. 2002- Bayanlar Baylar
  11. 2002- Biz Size Aşık Olduk
  12. 2000- Evdeki Yabancı
  13. 1998- Küçük İbo (Dizi)
  14. 1997- Bir Umut

Reklam Filmleri

  1. 1997 – İpana
  2. 1998 – Pamukbank
  3. 1999 – Posta Gazetesi
  4. 1999 – Omo Matik
  5. 2002 – Arçelik
  6. 2005 – Garanti

Ödülleri

  • 2015 – 20. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri – Komedi, Müzikli Oyun ya da Müzikal dalında “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” (İstibdat Kumpanyası/Bir Yaz Gecesi Rüyası)

Videoları

Fotoğrafları

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu