”hosting”

Hamdi Alkan

”Forex”

Hamdi Alkan
Tam adı: Hamdi Alkan
Doğum tarihi: 15 Temmuz 1967 
Doğum yeri: Antakya, Hatay
Boyu: 1.78 m
Eşi: Selen Görgüzel (e. 2014)
Çocuk (ları): Zeynep Alkan, Ayşe Alkan
Mesleği: Yapımcı, yönetmen, tiyatro sanatçısı, sinema, dizi oyuncusu
Aktif Yılları: 1990 yılından bu yana
imdb-logo Hamdi Alkan

Sosyal Medyada
instagram-hesabi Hamdi Alkan twitter-hesabi Hamdi Alkan
Başlıklar

Hakkında

Hamdi Alkan kimdir? Hamdi Alkan, 1967 yılı Antakya doğumlu Türk yönetmen, yapımcı ve oyuncudur. Emekli memur babası ve ev hanımı annesinin 6 çocuğundan en küçüğüdür. Lise eğitiminin sonuna kadar Antakya’da yaşamış ve eğitim görmüştür. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi‘ni kazanarak İstanbul’a yerleşmiştir. Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunudur. Üniversitesinin tiyatro bölümünde tiyatro hocalığı ve genel sanat yönetmenliği yapmıştır.

Tolga Tekin

Tiyatro ile ilkokul yıllarında ilgilenmeye başlayan Hamdi Alkan, 1990 yılında TRT’de yapılan “3 aşağı 5 yukarı” isimli programla televizyon dünyasına adım atmıştır. TRT başta olmak üzere pek çok kanalda komedi programları yapmıştır. Reyting Hamdi ve Hamdi Alkan Tv isimli programlarıyla çok büyük kitlelere ulaşmıştır. Lakabı ise Reyting Hamdi olarak kalmıştır. Programcılıktan sonra sinema ve dizi alanına geçiş yaptı.

2001 yılında “Şellale” isimli filmde yer aldı. Hülya KoçyiğitTuncel Kurtiz ile birlikte rol aldığı bu filmin ardından En İyi Arkadaşım isimli fantastik komedi dizisini yapmaya başladı. Cino rolüyle başrolde yer aldığı dizinin aynı zamanda yönetmenliğini de üstlendi.

İLGİLİ İÇERİKLER

2004’te Türkiye’nin Yıldızları isimli yarışmayı yaptı. Beren Saat ve Engin Akyürek‘in ünlü olmasına vesile olan bu yarışma programı dönemin en konuşulan yapımlarından olmuştur.

2007’de Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım isimli sinema filmini çekti. Turgut Özakman’ın senaryosunu yazdığı Dersimiz Atatürk isimli filmde de yönetmen koltuğuna oturmuştur.

Koleksiyonlarıyla bilinen Hamdi Alkan, afişler, teneke oyuncaklar, dürbün koleksiyonu, resim koleksiyon, kalem koleksiyonu gibi daha birçok farklı çeşitte koleksiyonları bulunur.

Son yıllarda Hayat Bazen Tatlıdır, Erkenci Kuş, Meleklerin Aşkı gibi sevilen birçok dizinin yönetmenliğini yapmıştır.

2019 yılının son günlerinde vizyona giren Kırk Yalan isimli film ise yönetmenliğini yaptığı son projedir.

204 yılında Selen Görgüzel ile dünya evine girmiştir.

Filmografisi

  1. 2012 – Yol Ayrımı 
  2. 2003 – En İyi Arkadaşım
  3. 2004 – Afacanlar Kampı
  4. 2005 – Yumurcak TV
  5. 2005 – Yumurcaklar Kampı
  6. 2006 – Cennet Mahallesi
  7. 2007 – Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
  8. 2012 – Muhteşem Yüzyıl
  9. 2016 – Pamuk Prens
  10. 2017 – Hayat Bazen Tatlıdır
  11. 2018 – Geleceğin Starı
  12. 2018 – Erkenci Kuş
  13. 2018 – Meleklerin Aşkı
  14. 2019 – Kırk Yalan

Videoları

Fotoğrafları

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu