hosting

Halil Ergün

”Forex”

Halil Ergün

Tam adı: Halil İbrahim Ergün
Doğum tarihi: 8 Eylül 1946
Doğum yeri: İznik, Bursa / Türkiye
Boyu: 1.80 m
Ailesi: Dalyan Ergün (kardeş)
Eşi: – 
Çocuk (ları): – 
Mesleği: Tiyatro ve televizyon oyuncusu
Aktif Yılları: 1975 yılından bu yana

imdb-logo Halil Ergün

Sosyal Medyada

İLGİLİ İÇERİKLER
Başlıklar

Hakkında

Halil Ergün kimdir? Halil Ergün, 8 Eylül 1946’da İznik, Bursa’nın Müşküle Köyü’nde dünyaya gelmiştir. Türk televizyon ve tiyatro oyuncusudur. İlkokul ve ortaokul eğitimini İznik’te almaya başlamıştır. Ardından İstanbul Haydarpaşa Liseli ve Bursa Atatürk Lisesinde okuyarak Pertevniyal Lisesi’nden mezun olmuştur.

Üniversiteyi Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesinde okumuştur. Ancak okulu bitirmemiştir. Halil Ergün, 1971 askeri darbesinde Mustafa Alabora, Vasıf Öngören ve Erdoğan Akduman’la gizli örgüt kurma suçuyla tutuklanarak hapse girmiştir. Hapisin ardından İznik’te tarlalarında çalışmıştır.

Halk Oyuncuları’nda rol almaya başlayan Halil Ergün, Teneke isimle oyunla profesyonel oyunculuk kariyerine başlamıştır. Arkadaşlarıyla Ankara Birlik Sahnesi’ni kurmuştur.

1974’te İzin isimli senaryosu Yılmaz Güney’e ait olan filmle sinemaya başladı. 1988’de Fatma Girik’le Kadın Dul Kalınca filminde oynamıştır.

1999 yılında Beyoğlu Belediye başkanlığına aday olmuştur ama kazanamamıştır.

2006 yılında Kanal D’nin unutulmaz dizilerinden Yaprak Dökümü isimli yapımın başrollerini paylaşmıştır. Ali Rıza Tekin karakteriyle 5.5 yıl boyunca ekranlarda olan Halil Ergün, daha sonra Gün Akşam Oldu isimli dize yer aldı. Dizi yayından kaldırıldıktan sonra hak etmediğini düşündüğü 9 bölümün ücretini almayarak iade etmiştir.

Halil Ergün, hiç evlenmemiştir. Zamanında bir İspanyol kıza aşık olduğunu bilinmektedir ama sonunda hüsranla biten bir hikaye olmuştur.

Filmografisi

  1. Yol (1981)
  2. Annem Annem (1980)
  3. Yolcular (1979)
  4. Kuma (1979)
  5. Maden (1978)
  6. Merhaba (1976)
  7. Yarış (1975)
  8. İzin (1975)
  9. Bugünün Saraylısı (1985)
  10. Güneş Doğarken (1984)
  11. Kaşık Düşmanı (1984)
  12. Şalvar Davası (1983)
  13. Sis (1987)
  14. Unutamadığım (1987)
  15. Yasemin (1987)
  16. Bekçi (1986)
  17. Güneşe Köprü (1986)
  18. Nisan Bitti (1986)
  19. 72. Koğuş (1987)
  20. Bir Günah Gibi (1987)
  21. Zincir (1987) – Zülfo
  22. Deniz Kızı (1987) – Halil
  23. Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri (1992)
  24. Kurşun Adres Sormaz (1992)
  25. Seni Seviyorum Rosa (1992)
  26. Hollywood Kaçakları (1996)
  27. Ali / Sakın Arkana Bakma (1996)
  28. Hoşçakal İstanbul (1996)
  29. Mum Kokulu Kadınlar (1996)
  30. Özlem…Düne, Bugüne, Yarına (1995)
  31. Böcek (1995)
  32. Bir Yanımız Bahar Bahçe (1994)
  33. Kameranın Ardındaki Kadın: Bilge Olgaç (2005
  34. Yolda / Rüzgar Geri Getirirse (2005)
  35. Kalbin Zamanı (2004)
  36. Büyük Yalan (2004)
  37. Pembe Patikler (2002)
  38. Abdülhamit Düşerken (2002)
  39. Şöhret Sandalı (2001)
  40. Gökten Düşen Hazine (2000)
  41. Görünmeyen (2010)
  42. Kırmızı Işık (2008)
  43. Yeşilçam Denizi Yeniden (2008)
  44. Ben Fazla Kalmayacağım (2007)
  45. Mülteci (2007)
  46. Yaprak Dökümü (2006 – 2010)
  47. Bana Sevmeyi Anlat (2016)
  48. Koyverdin Gittin Beni (2016)
  49. Gün Akşam Oldu (2011)

Videoları

Fotoğrafları

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu