Göz Masajı Nasıl Yapılır?
Sevinci, üzüntüyü ve endişeyi en çok gözler yaşar. Gün boyunca yorgun kalan gözler, yıllara karşı direncini en çabuk kaybederek yaşlanmaya ve yorgun görünmeye başlayan organdır. Gözlere yapılan bakımların yanı sıra, masajlarla yıllara meydan okunarak, dinamik görünüme kavuşulabilir.Peki göz masajı nasıl yapılır? Teknikler bilerek haftada birkaç kez yapılan göz masajı, etkilerini kısa sürede göstererek kırışıklıkların önüne geçer.
Göz Masajı Nasıl Yapılır?
Göz kasları oldukça küçüktür. Ayrıca, gün içinde bilgisayara ya da telefona uzun süreli bakılması bu kasların gücünü kaybetmesine ve yaşlılık izlerinin belirmeye başlamasına yol açar. Bu nedenle göz kaslarının çeşitli hareketlerle çalıştırılması gerekir. Göz kaslarını masajın yanı sıra, yüz yogası yaparak da çalıştırabilirsiniz.
Göz Masajı Adımları
1. Gözlerinizi kapatın. Kapatırken gözlerinizi sıkmayın ve göz kapaklarınızın kırışmasına izin vermeyin. Önceden yıkadığınız ellerinizi alnınıza yerleştirin. Parmaklarınızı iki kaşınızın ortasına koyun. Yukarıya doğru kaldırarak bölgenin rahatlamasını sağlayın.
2. İkinci adımda ise, parmaklarınızı kaşlarınızın üzerine yerleştirin. Bu defa parmaklarınızı kaşlarınızın bitiminden yukarı doğru kaldırın. Her seferinde yukarıya doğru kaldırarak cildinizin kırışmasına müdahale edin.
3. Göz kenarlarınıza ellerinizi yerleştirin. Yuvarlak hareketlerle ovalayın. Bunun yanı sıra, parmaklarınız ile göz çevrenize hafif hafif baskı yaparak rahatlamayı hissedin.
4. Burun kenarından yukarıya doğru parmaklarınızı çekin. Daima yukarıya doğru masaj yapmaya devam edin.
5. Şimdiki hareketimiz akşamları yapılmaya uygundur. Işıkları kapatın. Gözlerinizi bir süre kapatın. Masaya dirseklerinizi yerleştirin ve avuç içinizi hafifçe gözlerinizin üzerine konumlandırın. Bu şekilde birkaç dakika beklemeniz hem dinlenmenize hem de migreninize iyi gelir.
Göz Bebeklerinizi Harekete Geçirin
Gözlere dışarıdan yapılan adımların yanı sıra, göz bebeklerinizi hareket ettirmeniz gerekir. Göz kaslarınızın yoğun şekilde çalışmasını sağlayan bu hareketlere yüz yogası yaparken de sıklıkla rastlanır.
Birinci Adım: Dik bir pozisyona geçin. Sırtınız dimdik dursun. Burnunuzdan derin derin nefes alın ve ağzınızdan nefesi üfleyin. İlk olarak kafanızı sabit tutarak, gözlerinizi sağ yukarı köşeye dikin. Bu aşamada sağ üst kulak memenizi görmeye çalışın. Bakışlarınızı görebildiğiniz kadar ileri götürün. Göz kaslarınızın ağrıdığını hissedin.
İkinci Adım: Bu defa sol üst köşeye bakmaya çalışın. Sol kulak memenizi görmek için aynı adımları ortaya koyun. Ardından gözlerinizi tavana dikin. Çenenizi hafifçe aşağı indirin. Gözlerinizle bakabildiğiniz kadar yükseğe bakmaya çalışın.
Üçüncü Adım: Sağ kulak memenize bakmaya çalışın. Başınızı hafifçe yukarı kaldırın. Bakışlarınızı elinizden geldiği kadar uzağı görmeye çalışsın.
Dördüncü Adım: Sol kulak memenize bakmaya çalışın. Göz kaslarınızın ağrımaya başladığını hissedin. Son olarak başınızı hafifçe yukarı kaldırarak gözlerinizle aşağı bakmaya çalışın. Bu aşamada da kafanızı yerinden oynatmamaya özen gösterin.