Yaşam

Dünyanın Dört Bir Yanından En Popüler 10 Dans

En Popüler Dans Türleri

instagram takipçi hilesi

Dans etmek formda kalmayı sağlayan en eğlenceli etkinliklerden biridir. Uzmanlara göre dans etmek, fiziksel bir aktivite olmanın ötesinde beynin hafıza ve karar vermeyle ilgili bölgesini genişleten zihinsel bir faaliyettir. Yeni bir dans öğrenerek kendinizi geliştirmek istiyorsanız veya merakınızı gidermeyi planlıyorsanız doğru sayfadasınız. Sizin için en popüler dans türleri listesi hazırladık.

En Popüler Dans Türleri

1.Flamenko – İspanya

dans türleri

Güney İspanya’ya özgü Flamenko, İspanya’nın folklorik müziğinin başkaldırıyı ifade eden ritmik hareketlerle uyumudur. Ritim ve tutkunun dansı flamenko dansı gitar eşliğinde yapılır. İspanya turizmine önemli katkı sağlayan bu dans; kırmızının hakim olduğu puantiye, fırfır, şal, püskül detaylarıyla öne çıkan kostümlerle yapılır. Flamenko dansını en iyi Endülüs’deki Sevilla’nın ara sokaklarında izleyebilirsiniz.

2.Bale – İtalya

dans türleri

Bale kelimesi, İtalyanca dans anlamına gelir. İlk olarak Rönesans Dönemi’nde karşımıza çıkan bu dans Rusya’ya da yayıldı. Balet (bu deyim yalnızca Türkiye’de kullanılır) ve balerin olmak için küçük yaştan başlayıp yoğun bir çaba göstermek gerekir. En çok öğrenilen danslar arasında olan balenin müzikleri klasik tarzdadır.

3.Hopak – Ukrayna

dans türleri

Ukrayna’nın yerel dansı olarak bilinen hopak dansı en sıra dışı dans türlerinden biridir. Kökeni 16. yüzyıla dayanan hopak dansı, eskiden yalnızca erkekler tarafından yapılırmış. Günümüzde kadınlar da hopak yapmaktadır.

4.Vals – Avusturya

vals

Vals, Fransa’nın Provence bölgesinde ortaya çıkan ve “Valto” olarak adlandırılan folklorik bir danstır. Avusturya’nın Landlob der Enss bölgesinde popüler hale geldiği için Avusturya dansı olarak bilinir. Avusturya’nın başkenti Viyana’da Ocak ayını simgeleyen balolarda binlerce leydi ve düklerin valsi sahnelenir.

5.Tarantella – İtalya

tarantella dansi

Tarantella dansı 15. yüzyıl-17. yüzyıl arasında İtalya’da ortaya çıkmıştır. İtalyanlar arasında “çılgın dans” ya da “örümceğin dansı” olarak da adlandırılan tarantellanın ortaya çıkış hikayesi oldukça ilginç. Bir tarantulanın ısırdığı kişi, zehri atabilmek için terlemesi gerektiğini düşünmüş ve bunun için birtakım hareketler yaparak bu dansı keşfetmiş.

Bazı kaynaklar ise İtalyan kültüründe önemli bir yeri olan bu dansın isminin Taranto şehrinden geldiğini belirtmektedir.

6.Ejderha Dansı – Çin

dans türleri

Dansçıların ellerinde tuttukları sopalar yardımıyla ejderha maketini taşıdığı bu ilginç dans türü, Çin’e özgü geleneksel bir dans türüdür. Dans için sibai, gong ve davul gibi müzik aletleri kullanılır ve ejderha kostümleri giyilir. Bu dans özellikle Çin yeni yılı kutlamalarında yapılır.

7.Hula – Hawaii

dans türleri

Hawai Adaları’na özgü bu dans türü ilahiler ve geleneksel müzik aletleri eşliğinde (kahiko) veya şarkı ve gitar eşliğinde (auana) yapılır. Her hareketinde özel bir anlam barındıran bu dans halau denilen okullarda öğretilir. Hula dansının öğretmenleri de kamuhula olarak adlandırılır.

8.Capoeira – Brezilya

dans türleri

Capoeira, 16. yüzyılda Brezilyalı köleler tarafından köle avcısına karşı korunmak amacıyla geliştirilmiştir. En popüler dans türleri arasında bulunan bu dans, esasında müzik ve şarkı eşliğinde grupça yapılan bir dövüş sanatıdır. Capoeira, popüler bir dans türü olduğu gibi en iyi dövüş sanatlarından da biridir.

9.Çarliston – Amerika

dans türleri

Afro-Amerikan kökenli bu dansın ismi Amerika’daki Charleston bölgesinden ve Afroamerikalılardan gelmektedir. Geçmişi çok eski tarihlere dayanan bu dans türü tek başına, çiftli ya da gruplar halinde gerçekleşen cıvıl cıvıl bir danstır. Dans için caz müzik kullanılır.

10.Tango – Arjantin

dans türleri

Buenos Aires, Arjantin ve Montevideo, Uruguay kökenli bir dans ve müzik türü olan tango, aşkın ve arzunun dansı olarak bilinir. Özünde melankoli tutkusu yatan bu estetik dans klasik müzik yazan bestecilerinin de ilham kaynağıdır.

En Popüler 10 Dans ile ilgili videolar

https://youtu.be/1ovuI3brMag

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu