Ariana Grande

Ariana-Grande-Photos-Foto-Galeri-2014-2015-27 Ariana Grande
Tam adı: Ariana Grande-Butera
Doğum tarihi: 26 Haziran 1993
Doğum yeri: Boca Raton, Florida, ABD
Boyu: 1,53 m
Burcu: Yengeç
Ailesi: Frankie J. Grande (Kardeşleri)
Mesleği:  Şarkıcı, Oyuncu
Aktif Yılları: 2005’den bu yana
imdb-logo Ariana Grande

youtube-chanel Ariana GrandeAriana Grandelisten-on-apple-music-logo Ariana Grandespotify-connect-compatibility-logo- Ariana Grande
Sosyal Medyada
instagram-hesabi Ariana Grande facebook-sayfasi Ariana Grande twitter-hesabi Ariana Grande
Başlıklar

Hakkında

Ariana Grande kimdir? Ariana Grande sadece ABD değil, dünya müzik piyasasının en bilindik isimlerinden biridir.

Ariana Grande, 26 Haziran 1993 tarihinde Boca Raton, Florida ‘da Amerika Birleşik Devletlerinde dünyaya geldi. Doğum ad ise Ariana Grande-Butera’dır. Annesinin adı Joan Grande, babasının adı ise Edward Butera’dır. Frankie Grande isminde de bir abisi vardır.

Ariana Grande, eğitimini North Broward Prepatory School okuyarak tamamladı. Ancak müzikal kariyeri için bu okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Küçükken çıktığı Oz Büyücüsü adlı müzikal tiyatro ile hem oyunculuğa hem de şarkıcı olma isteğini arttı.

Ariana Grande, kariyerinin ilk basamağını, 15 yaşında Broadway ‘de sahne alarak başladı. 2005 yılında Dancing with the Stars adlı televizyon dizisinde rol alarak ilk oyunculuk deneyimini gerçekleştirdi. 17 yaşına geldiğinde ise yani 2010 yılında Nickelodeon’da yayınlanan Victorious adındaki sitcom dizisinde Cat Valentine karakterine hayat verdi. Özellikle bu dizide söylediği şarkılarla tanınır oldu.

2011 yılına gelindiğinde Winx Club adındaki animasyon serisinin 4 bölümünü seslendirdi. Buradaki katkısı ile de bir çok kapıları açtı.
2011 yılında müzik piyasasına,  Put Your Hearts Up adında ilk single ile çıktı. 2012 yılında ikinci single olan Do You Love Me piyasaya sundu. Bu iki parça ile ününe ün katmaya ve hatta sadece Amerika’da değil dünyada ününü yaydı.
2013 yılına Yours Truly adındaki ilk albümünü çıkardı. Bu albüm bir çok listede liste başında yer aldı. 2014 yılında yine hayranlarının çığlıklarına cevap verdi ve My Everything adındaki albümünü çıkardı.
2015 yılında Focus adındaki single ile hayranlarını yalnız bırakmadı.
2016 yılında Zoolander 2 adı filmde rol aldı. Bu filmde oynayan diğer isimler ise Owen Wilson, Ben Stiller,  Penelope Cruz, Kim Kardashian, Justin Bieber, Katy Perry, Kiefer Sutherland, Billy Zane, Susan Sarandon, John MalkovichMilla Jovovich, Christine Taylor, Demi Lovato rol aldı.
Hem oyunculuk hem de şarkıcılık kariyerine devam ederken, beyazperde performansının ardından yine asıl mesleği olan müzisyenlikte Dangerous Woman adındaki albümünü 2016 yılında çıkardı.

 

Filmografisi

  1. 2005 – Dancing with the Stars (Dizi)
  2. 2009-2015 – Glee (Dizi)
  3. 2010–2013- Victorious →Cat Valentine
  4. 2011 – iCarly (“iParty with Victorious”) →Cat Valentine
  5. 2011 – Snowflake, the White Gorilla (Snowflake) (fiilm)
  6. 2011-  Winx Club →Princess Diaspro
  7. 2013 – Swindle (Amanda Benson) (Film)
  8. 2014 – Family Guy (Italian Girl (ses))
  9. 2013-2015-  “Sam & Cat”→ Cat Valentine
  10. 2015 – Scream Queens (Konuk Oyuncu)
  11. 2016 – Zoolander 2

Albümleri

  1. 2011 – Put Your Hearts Up (single)
  2. 2012 – Do You Love Me (single)
  3. 2013 – Yours Truly
  4. 2014 – My Everything
  5. 2015 – Focus (single)
  6. 2016 – Dangerous Woman

Videoları

Fotoğrafları

Kaynak
GooglePinterestYoutube

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu