Antonio Banderas

antonio banderas 12

Tam adı: José Antonio Domínguez Banderas
Doğum tarihi: 10 Ağustos 1960
Doğum yeri: Malaga, İspanya
Boyu: 1.74 m
Eşi: Melanie Griffith (e. 1996–2015), Ana Leza (e. 1987–1996)
Çocuk (ları): Stella Banderas
Mesleği: Oyuncu
Aktif Yılları: 1982 yılından bu yana

imdb-logo

Sosyal Medyada
instagram-hesabitwitter-hesabi
Başlıklar

Hakkında

Antonio Banderas kimdir? Antonio Banderas, 1960 doğumlu İspanyol oyuncudur. Tam adı José Antonio Domínguez Banderas’dır. Malaga, Endülüs doğumlu Banderas, oldukça sakin ve cana yakın bir çocukmuş. Her zaman ileriye yönelik büyük planları olan Antonio Banderas, küçüklüğünde futbolcu olma hayali kuruyormuş. Geçirdiği sakatlıktan sonra bu hayallerini yerini oyunculuğa bırakmıştır.

Ailesinin itirazlarına rağmen henüz 10 yaşındayken oyunculuğa başlamış ve sahnelere çıkmıştır. Oyunculuğa merakı Milos Forman’ın “Hair” filminden gelmektedir. Arkadaşlarıyla beraber bir tiyatro grubu kurmuş ve tüm İspanya’yı dolaşarak sokak gösterileri yapmıştır. 1981 yılında Madrid’e gelerek İspanya Ulusal Tiyatrosu’na girmiştir.

Oyunculuk kariyerine tiyatroyla adım attıktan sonra yönetmen Pedro Almadovar ile tanışmıştır. Bu çılgın yönetmenle birlikte sinemaya atılan Banderas, birlikte çalışmalar yapmıştır. İspanya’da yeni bir film endüstrisi kurmak için çabalamışlardır. Almadovar ile “Labyrinth of Passion”, “Law of Desire” gibi filmlerde beraber çalışmışlardır.

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Kısa bir süre sonra film sektöründe kariyerini Hollywood’a çevirmiştir. The Mambo Kings isimli filmde oynamak için ingilizcesini geliştiren İspanyol oyuncu Berlitz Okulu’nda eğitim almıştır. 1993’te “Philedelphia” isimli filmde Tom Hanks ve Denzel Washington’la birlikte rol almıştır. Salma Hayek’le 1995 yapımı Desperado filminde yer alarak büyük bir üne kavuşan Banderas, aynı yıl Sylvester Stallone’la Assasins filminde oynamıştır. 1995’te oynadığı Two Much isimli filmde Melanie Griffith’le aşk yaşamış ve eşinden ayrılarak Griffith’le evlenmiştir.

Evita, Mask of Zorro filmleri de İspanyol oyuncunun en bilinen ve sevilen filmleridendir.

Eşi olan Griffith’in başrolde yer aldığı “Crazy in Alabama” filmde ilk defa yönetmen koltuğuna oturmuştur.

Son olarak 2019 yılında yer aldığı Acı ve Zafer filmindeki performansıyla 92. Akademi Ödülleri’ne en iyi erkek adayı olarak gösterilmiştir.

Filmografisi

  1. 1993 The House of the Spirits
  2. 1993 Philadelphia
  3. 1994 Of Love and Shadows
  4. 1994 Interview with the Vampire
  5. 1995 Miami Rhapsody
  6. 1995 Desperado
  7. 1995 Four Rooms
  8. 1995 Assassins
  9. 1995 Never Talk to Strangers
  10. 1995 Two Much
  11. 1996 Evita
  12. 1997 Wag the Dog
  13. 1998 The Mask of Zorro
  14. 1999 The 13th Warrior
  15. 1999 The White River
  16. 1999 Play It to the Bone
  17. 2001 The Body
  18. 2001 Spy Kids
  19. 2008 My Mom’s New Boyfriend
  20. 2008 The Other Man
  21. 2009 Thick as Thieves
  22. 2010 Shrek Forever After
  23. 2011 The Big Bang
  24. 2011 The Skin I Live In
  25. 2011 Puss in Boots
  26. 2014 Cehennem Melekleri 3
  27. 2014 Automata
  28. 2015 The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water
  29. 2015 The 33
  30. 2018 Beyond the Edge
  31. 2018 Life Itself
  32. 2019 Pain and Glory
  33. 2019 The Laundromat

Videoları

Fotoğrafları

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu