Yerli Kadın Ünlüler

Özge Ulusoy Kimdir?

instagram takipçi hilesi

özge-ulusoy-u-güzel-bulan-erkek_141276
Tam adı : Özge Ulusoy
Doğum: 28 Ekim 1982
Doğum Yeri : Ankara / Türkiye
Boyu: 1,80 m
Eşi: Ferruh Taşdemir (2010–2010)
Ailesi: Armağan Ulusoy, Haydar Ulusoy, Nilay Ulusoy (Kardeş)
Mesleği: Manken, balerin, oyuncu
Resmî sitesi : http://www.ozgeulusoy.net/
Aktif Yılları:  2001’den bu yana
imdb-logo
Sosyal Medyada
instagram-hesabitwitter-hesabi

Hakkında

Özge Ulusoy kimdir? Özge Ulusoy, magazin dünyasından adına aşina olsanız da aslında o Türkiye Güzellik yarışması Miss Turkey 2003 Türkiye ikincisi, balerin, model ve oyuncudur.

Özge Ulusoy, 28 Ekim 1982 tarihinde Ankara, Türkiye’de dünyaya gelmiştir. Ailesi aslen İzmir’li ve ailenin de en küçük çocuğu. Babası Haydar Ulusoy emekli askeri hakim albayıdır. Annesi ise Ankara’da ilçe belediye başkanlığı yapmış olan Armağan Ulusoy’dur.

Eğitimini, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Klasik Bale Bölümünde okumuş ve ardından İstanbul’a giderek, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında eğitim görmüştür. Burada son sınıfta klasik bale eğitimi bölümüne geçerek bu bölümden mezun olmuştur. Okumaya doymayan Ulusoy, 2005 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Yonetimi Bölümüne başlamış ve 2007 yılına gelindiğinde de buradan da mezun olmuştur.

Bir yandan okurken bir yandan da hayalini kurduğu modelliği de yapmıştır. Hatta 2001 yılında Elite Model Look adlı güzellik yarışmasında şansını denemiş ve üçüncülük derecesini almıştır. Ardından yine deneyen Ulusoy, 2003 yılında Miss Turkey güzellik yarışmasında üçüncü olmuştur. O yılın Türkiye güzeli Azra Akın olmuştu.

Cengiz Abazoğlu‘nun defilesinde profesyonel anlamda mankenliğe başlamıştır. Daha sonrasında yine ünlü modacılardan Uğurkan Erez ile yoluna devam etmiştir. Modacıların ve markaların yüzü ve defilelerinde boy gösteren biri haline gelmiştir. İşte çalıştığı modacılar;

  • Cengiz Abazoğlu
  • Uğurkan Erez
  • Yıldırım Mayruk
  • Cemil İpekçi
  • Hakan Yıldırım
  • Gamze Saraçoğlu

Çalıştığı markalar:

  • Beymen
  • Vakko
  • Roman
  • İpekyol
  • Mavi Jeans
  • Harvey Nichols
  • Mango

bazılarıdır.

Oyunculuk anlamında da şansını deneyen Özge Ulusoy, Türkiye’nin fenomen dizisi Arka Sokaklar‘ın 2006 yılındaki ilk sezonunda Yeliz karakterini oynadı.2007 yılında ise Senin Uğruna adlı dizide rol aldı. 2008 yılında da Arka Sokaklar dizisine tekrar geri döndü.

2010 yılında Ateşe yürümek adlı dizide rol aldı. 2011 yılında ise ilk sineme filmini yani Kutsal Damacana 3: Dracoola ‘da Demet rolüyle karşımıza çıktı.

Acun Ilıcalı‘nın yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığı, Survivor adlı yarışmada 2011 yılında, gönüllüler ve ünlüler yarışmasında beşinci oldu.

Özge Ulusoy, ilk kez televizyon programanı yapmaya Survivor’dan sonra Bugün ne giysem adlı moda yarışmasıyla yapmıştır.

Yolu yine 2011 yılında Acun Ilıcalı ile kesiştiği program, hayatının büyük bölümünde yapmaktan zevk aldığı bale ve dans ile ilgili olan Yok böyle dans yarışması oldu. Burada yarışmacı olarak boy gösterdi. 9 Ocak 2012 tarihinde ise Yok Böyle Dans yarışmasının birincisi oldu.

Özge Ulusoy, 4 haziran 2010 tarihinde yapımcı olan Ferruh Taşdemir ile dünya evine girdi. 29 Temmuz 2010 tarihinde ise boşandılar.

Özge Ulusoy’un Filmleri ve Dizileri: 

  1. 2007 – Senin Uğruna(Dizi)
  2. 2008 – Dilek Ağacı (Dizi)
  3. 2009 – Arka Sokaklar(Dizi)
  4. 2010 – Ateşe Yürümek (Dizi)
  5. 2011 – Kutsal Damacana: Dracoola(sinema filmi)
  6. 2012 – Türk’ün Uzayla İmtihanı(Dizi)
  7. 2013 – Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda (sinema filmi)

Videoları

Fotoğrafları

Kaynak
GoogleYoutube

Bir yorum

  1. Ünlünün Biyografi sayfasındaki Galerisine “Elle 2014 Ödül Gecesi” ile ilgili içerikler eklenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu