PolitikaYerli Kadın Ünlüler

Meral Akşener

instagram takipçi hilesi

9789181 700x400
Tam adı: Meral Akşener
Doğum tarihi: 18 Temmuz 1956
Doğum yeri: İzmit / Türkiye
Ailesi: Sıddıka (Annesi) Tahir Ömer  (Babası)
Burcu: Yengeç
Eşi: Tuncer Akşener
Çocukları: Fatih Akşener
Mesleği: Akademisyen, Siyasetçi
Aktif Yılları: 1995’ten bu yana
Sosyal Medyada
instagram-hesabi facebook-sayfasi twitter-hesabi 
youtube-chanel
Başlıklar

Hakkında

Meral Akşener kimdir? Meral Akşener, 18 Temmuz 1956 yılında İzmit’in Gündoğdu adlı mahallesinde dünyaya gelmiştir. Annesi Sıddıka, Babası Tahir Ömer’dir. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden başarı ile mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Doktorasını yapmıştır. Kocaeli, Marmara ve Yıldız üniversitelerinde öğretim üyeliği yaparak dersler verdi. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevini üstlendi ve Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfı’ını kurmuştur.

1995 yılında siyasete atılarak Doğru Yol Partisi Kadın Kolları Başkanlığına getirildi. Aralık 1995’teki Meclisin 20. dönem seçimlerinde DYP listelerinden İstanbul’a, 23. ve 24. dönemde de Milliyetçi Hareket Partisi listelerinden İstanbul’a milletvekili seçilmiştir. 21. dönem DYP milletvekili iken Refah Partisi ve Doğru Yol Partisinin oluşturduğu koalisyon hükümetinde içişleri bakanlığı yapmıştır.

Çin – Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu üyelerindendir. 23. dönem meclis seçimlerinde 10 Ağustos 2007’de CHP milletvekili Güldal Mumcu ile birlikte TBMM başkanvekili seçilen iki kadın vekilden biri olmuştur.

Akşener, 1980 yılında Makine Mühendisi Tuncer Akşener ile evlenmiş olup Fatih adında bir de oğlu vardır.

Meral Akşener, 1 Kasım 2015 tarihindeki genel seçimlerde MHP’nin vekil listelerinde adı yer almadı. 30 Kasım 2015 yılında gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında kurultay talebini dile getirmiş ve “üzerime düşen göre varsa yapmaya hazırım” mesajını vermiştir. Daha sonra yaşanan birtakım olaylar çerçevesinde mahkeme kararı ile gerçekleşecek olan MHP olağanüstü kongresinde genel başkanlığa adaylığını koymuştur.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 8 Eylül 2016 yılında toplanan Merkez Disiplin Kurulu, Meral Akşener’i partiden ihraç etme kararı aldı. Parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile cezai işlem uygulanmasına oy birliği ile karar verildi.

2016 yılında MHP ile yollarını ayıran Meral Akşener’in 25 Ekim 2017 tarihinde kendisinin kurduğu partinin Basın Danışmanlığı görevini de bırakarak bu görevi bir başka milletvekili Murat İde üstlendi.

25 Ekim 2017 trihine gelindiğinde Türk siyasi tarihine geçecek yeni bir hamle gerçekleşti. Meral Akşener İyi Parti’nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na göndererek resmi işlemleri başlatmış oldu ve yeni partiyi Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde “Türkiye İyi Olacak” sloganı ile tüm Türkiye’ye duyurdu.

Akşener, 24 Haziran 2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İyi Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı oldu. Fakat 7,3 oy oranı ile seçimi kazanamadı. Söz konusu seçimde oyların %52,5’ini Recep Tayyip Erdoğan alarak seçimi ilk turda kazanmayı başardı. Yine CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de %30,6’lık oranla Meral Akşener’in yanında yer aldı. HDP’nin adayı olan tutuklu siyasetçi Selahattin Demirtaş’ın oranı ise %8,3’te kaldı.

Meral Akşener seçimin ardından 22 Temmuz 2018 tarihinde İyi Parti’nin aldığı olağanüstü kongre kararının ardından kurultayda genel başkan adayı olmayacağını açıkladı. Sonrasında partililerin yoğun ısrar ve çabası sonucunda istifasından vazgeçti.

12 Ağustos 2018’de yapılan olağanüstü kongrede 888 delegenin 881’inin oyunu alarak İyi Parti’nin üst üste ikinci kere genel başkanı seçildi.

Videoları

Liderler FOX’ta 4. Bölüm | Meral Akşener

Teke Tek – 5 Haziran 2018 ( İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener)

Meral Akşener’in En Samimi Halleri

MEVZULAR – E.S.Ö. – Bölüm 2 – Meral AKŞENER

Fotoğrafları

Kaynak
biyografiinfogoogle

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu