Otomobil

Kış Lastikleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

instagram takipçi hilesi

Kış lastikleri de dahil olmak üzere aracınızı kışa hazırlamak için yapmanız gereken birkaç şey var. Tüm mevsimlerdeki lastikleri kışlık lastiklerle değiştirmediyseniz, kış aylarına girmeden değiştirmeniz gerekmektedir. Peki bu kışlık lastikler hakkında ne kadar bilgimiz var?

Bunlara neden ihtiyaç duyduğunuzdan, ne zaman kullanmaya başlamanız gerektiğine kadar, Türkiye’deki  şoğuk ve karlı kış mevsimi için çok önemli olan kış lastikleri ile ilgili bilmeniz gerekenler…

kış lastikleri 1

 

1. Kış Lastikleri Kötü Hava Koşullarına Özel Olarak Tasarlandılar.

Dört mevsimlik lastikleriniz varsa, neden kış lastiklerinin gerekli olduğunu kendinize sorabilirsiniz. İşin gerçeği, kış lastiklerinin özellikle buz, kar ve gizli buzlanma gibi yerlerde kullanılabilecek şekilde tasarlanmasıdır. Dört mevsim lastikleri, ıslak yollar ve hafif kar yağışı gibi çeşitli sürüş koşulları için ideal olsa da, adından da anlaşılacağı gibi, sert Türkiye kış şartları için uygun değildir. Bu nedenle, kış mevsimi yaklaştığında, onları kış lastikleri ile değiştirmeniz çok önemlidir.

 

2. Sırtı Önemli.

Kış lastiği, kar ve buzu uzaklaştıran özel bir tek yönlü sırt deseni ile donatılmıştır. Ayrıca karlı yol koşullarında daha iyi performans için tüm mevsim lastiklerine göre daha derin bir diş derinliğine sahiptirler. Kış lastikleri de aşırı düşük sıcaklıklara dayanabilen özel bileşiklerle üretilmiştir. Öte yandan, dört mevsim lastikleri, yolları kavrama ve suyu tahliye etme  ilkbahar, yaz ve sonbahar boyunca kullanılmaki çin yapılmış kapalı bir sırt deseni kullanılarak yapılır.

kış lastikleri 2

 

3. Basınçlarını Düzenli Olarak Kontrol Etmelisiniz.

Kış lastiklerinizin basıncını düzenli olarak kontrol etmeniz önemlidir. Sıcaklıklar düştükçe, lastiklerinizdeki basınç azalacak ve kış lastiklerinizin doğru miktarda basınca sahip olması diş ömrünü uzatacak, yakıt tüketimini azaltacaktır. Sizi ve yolcularınızı yolda güvende tutacak.

Uzmanlar, lastik basıncınızı en az ayda bir kez kontrol etmenizi önerir. Lastik basıncınızı nasıl doğru şekilde kontrol edeceğinizle ilgili adım adım ilerlemek için kış lastikleri kılavuzundaki bilgileri kullanın.

4. Dört Lastiği Değiştirmeniz Gerekiyor, Sadece İki Değil.

Dört tekerlekten çekiş, önden çekiş veya arkadan çekişe sahip olmanıza bakılmaksızın, dört lastiğinizin hepsini değiştirip yerine kış lastiklerini takmanız gerekir. Kış varyantlarına sahip sadece ön veya arka lastikler setinin değiştirilmesi, dört lastiğin de değiştirilmesine ekonomik bir alternatif gibi görünebilir. Bu sadece verimsiz değil, aynı zamanda çok tehlikelidir. Aracın sadece ön veya arka kısmının kış lastikleriyle donatılması, dört tekerleğin tamamı birlikte çalışmayacağından size uygun kullanım ve kontrol sağlamaz. Aracınıza yalnızca iki kış lastiği takarsanız, aracınızın kontrol dışı olma riski vardır ve bu sürücünün almaması gereken bir risktir.

kış lastikleri 3

 

5. Fiyat Her Zaman Eşit Kalite Değildir.

Aracınız ve bütçeniz için doğru kış lastiklerini bulmanıza yardımcı olmak için lastik üreticilerinin, bir üst lastik üreticileri ve ürettikleri üst lastik modelleri listelerini kontrol edin. En kaliteli kış lastiklerinin her zaman pahalı olmaması sürpriz olabilir. Dahası, kış lastiği fiyatları genellikle dört mevsim lastikleriyle karşılaştırılabilir, bu nedenle bu dört mevsim lastiklerini kış lastikleri için değiştirmemek için hiçbir neden yoktur.

6. Kış Lastikleri Düzenli Olarak Değiştirilmelidir.

Kış lastiklerinizi ne sıklıkta değiştirmelisiniz? Lastiklerinizin dişleri yasal seviyeye kadar aşındığında, onları değiştirmenin zamanı gelmiştir.

Kış lastiklerinin karlı yollarda etkili bir şekilde çalışabilmesi için lastik dişleri aşındıktan sonra kullanılmamalıdır. Bu noktada, lastiklerinizin buzlu ve karlı yollarda çekişlerini koruma kabiliyeti büyük ölçüde azalır. Diş derinliği 2/32 ″ seviyesine ulaştığında, aracınız karda az çeker ya da hiç çekmez.

kış lastikleri 4

Kış Lastikleri ile ilgili videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu