Kişisel Bakım

Kaş Kaldırma Yöntemleri

instagram takipçi hilesi

Tek başına yapılan kaş kaldırma ameliyatı ile birlikte isteğe bağlı olarak kaş kaldırma ameliyatı göz kapağı estetiği ile birlikte beraber de yapılabilmektedir. Daha genç bir görünüm sağlayan kaş ameliyatında alın ve göz çevresinde uzun süreli gençlik elde edilebilir. Zamana bağlı olarak alında oluşan kırışıklık ve çizgiler kişinin daha yaşlı ve yorgun durmasına neden olur. Kaş kaldırma ameliyatı ile birlikte alın bölgesi ve göz bölgelerinde dinç bir görünüm elde edilmektedir.

Kaş kaldırma yöntemleri

Kaş kaldırma ameliyatları birçok teknikle yapılabilir. Cerrahi işlem ya da cerrahi işlem gerektirmeyen müdahalelerle yapılan kal kaldırma ameliyatı botoks, klasik kaş kaldıra ameliyatı, endoskopik yöntem kaş askısı ve ulterapi ile yapılan müdahalelerle kaş kaldırma işlemi yapılabilir.

Diğer Kaş Kaldırma Yöntemleri

Botoks İle Kaş Kaldırma

Bu yöntemde kişinin yüzüne göre uygun olan kaş tasarlanır. Yüzde uyumlu olması istenen kaş botoksu yüze uyum sağlayarak kişinin görünümünde daha yumuşak ve genç bir ifade yaratmaktadır. İşlem ameliyatsızdır. Uygulama ince uçlu botinilium denilen iğneler ile belirlenen noktalara uygulanarak yapılır.

‌Yüksek yoğunlukla yapılan ultrason ile ciltte sıkılaşma ve yenileme sağlanır. Ulterapi ciltte yara izine neden olmaz işlem 10 dakika gibi kısa süre içinde gerçekleşir. İstenilen hedefe yaklaşık 3 aylık zamanda hedeflenen düzeye erişmektedir.

kas kaldirma yontemleri botoks e1568377531899
PlKlasik kaş kaldırma

Diğer adı şakak kaldırma amaliyatı olarak geçen klasik kaş kaldırma ameliyatısaçlı derinin çıkartılması ile gerçekleştirilmektedir. Bu ameliyatın kötü yanı saçlı deride dikiş yapıldığından dikiş hatları genişleyip saçsız bölgelerin oluşmasına neden olur. Zamanla elastikiyetini kaybeden yöntem alıcı olmayabilir.

Kaş Askısı Uygulaması

Lokal anestezi ile yapılan uygulama sırasında saç çizgisinin ön bölgesinden küçük delik açılıp dikiş ile istenilen şekilde asılabilir. Yöntemin kötü yanı belirli sürede kaşın eskisi gibi düşmesidir. Bu dezavantajları azaltmada özel iplikçikler kullanılmaktadır. Kaşlar 6 ila 2 yıl içerisinde eski haline gelebilir.

Kaş Kaldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Birçok yöntem kullanılarak yapılan kaş kaldırma ameliyatları günümüzde endoskop olarak bilinen ince ve küçük kameralar yardımı ile yapılabilmektedir. İz bırakmayan yöntem sayesinde saçlı deride farklı bölgelerden küçük delikler açılır. Kanama ve iz bırakmayan şişliğin az olduğu yöntemde ameliyat başarılı sonuçlar vermektedir.

Kaş Kaldırma Sonrası İyileşme Dönemi

Kaş kaldırma ameliyatının ardından kaş ve alın bölgesi etrafına bant-pansuman uygulaması yapılır. Ödemlerin hızlı bir şekilde iyileşmesi için soğuk kompresler yapılarak şişliklerin oluşması ve çabuk inmesi sağlanmaktadır. Ameliyat sonrası az şişlik oluşsa da morluk oluştuğu pek rastlanılan durum değildir.

kaş 3 e1568378064353

Ameliyat Sonrası İyileşmesi

Kaş kaldırma ameliyatı sonrasında 1 hafta sonra dikişler alınmaktadır. İlk haftada alında şişlikler yok olur. Hastalar bu süre içinde hastalar biraz daha toparlanmış durumdadır. Ameliyattan sonra alın ve kaşlarınızda hareket hislerinizde zorluklar yaşasanız da kısa bir zaman sonra bu ortadan kalkacaktır.

Ameliyat Sonrası Yapılacak İşlemler

  • Ameliyattan sonra bant- pansuman uygulanır
  • Hasta 3.günde saçlarını yıkayabilir.
  • Ameliyat sonrası 7. Günde dikişler alınmaktadır.
  • Ameliyat sonrasında kaşların ve alının hareket kısıtlılığı olabilir. Bu ameliyat sonrasında beklenen durumdur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu