Gülden

Gülden Kimdir?

 Gülden
Tam adı: Gülden Arslan
Doğum tarihi: 2 Ocak 1983
Doğum yeri: Tekirdağ, Türkiye
Boyu: 1,72 m
Ailesi: 
Eşi: 
Çocuk (ları): Melissa
Mesleği: Şarkıcı, Söz Yazarı, Bestekar
Aktif Yılları: 2012 yılından bu yana
imdb-logo Gülden
youtube-chanel Gülden Gülden GüldenApple Music'de dinle GüldenSpotify'den dinle Gülden
Sosyal Medyada
instagram-hesabi Gülden facebook-sayfasi Gülden twitter-hesabi Gülden
Başlıklar

Hakkında

Gülden Kimdir? Gülden, 2 Ocak 1983 tarihinde Tekirdağ‘da dünyaya gözlerini açmıştır. Ortaokulda başlayan müzik eğitimini Ege Üniversitesi Devlet Türk Mûsikisi Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü’nde tamamlamıştır. Aynı dönemlerde 2 yıl boyunca Ege Ordu Komutanlığı’nın sanatçılığını üstlenmiştir. Üniversite eğitiminin ardından İngiltere’ye yerleşen Gülden, “Londra Türk Müziği Korosu”nun şefliğini yaparak, İngiltere’nin “İlk Türk Kadın Şefi” unvanını almış ve İngiltere Parlamentosu‘nda Türk Müziğimizi tanıtıp sevdiren konserler vermiştir.

2009 yılında kızı Melissa’nın doğumuyla anne olan ve Londra’da ki müzik çalışmalarına ara vermeden devam eden Gülden, 2012 yılında sözü ve müziği kendisine ait olan ‘’Soğuk Odalar’’ şarkısında Emre Aydın ile yaptığı düetle müzik listelerine hızlı bir giriş yaparak büyük başarı elde etmiştir. Kariyerinin ilk yıllarında “Mutlu” soyismi ile bilinen Gülden, 2018 yılında boşandıktan sonra, kızıyla birlikte Türkiye’ye yerleşmiştir.

“Mutlu” soyismini resmî olarak da değiştirerek kullanmama kararı almış, tüm yayınlarından kaldırmış ve kariyerine sadece “Gülden” ismiyle devam etmektedir. Genç ve başarılı şarkıcı, müzik kariyerinin başlangıcından bu yana, farklı sanatçılara verdiği hit şarkılarla adından sıkça söz ettirmiş ve halen sözleri & müzikleri kendisine ait olan şarkılarını seslendirmeye devam etmektedir.

Güzel şarkıcı, 14 Temmuz 2021 günü DMC etiketi ile  “Yandan Yandan” isimli bir tekli çalışmasını dinleyicilerinin beğenisine sundu.

Gülden’i sosyal medya hesaplarından takip etmek isterseniz yukarıda yer alan ikonlara tıklamanız yeterlidir.

Gülden Diskografi

  1. 2012 – Soğuk Odalar – (Gülden ft. Emre Aydın)
  2. 2014 – Unutamam Dedin
  3. 2016 – Uzun Lafın Kısası – (Gülden ft. Ozan Doğulu & Bahadır Tatlıöz)
  4. 2016 – Bye Bye
  5. 2017 – Açık Yara
  6. 2018 – Ben Seni Böyle mi Sevdim
  7. 2018 – Çiçek Gibi
  8. 2019 – Kandırmışlar Aşk Diye
  9. 2019 – Mendil
  10. 2019 – Yakarım İstanbul’u
  11. 2020 – Ben de Özledim – (Gülden ft. Bahadır Tatlıöz & Mustafa Ceceli & Aydın Kurtoğlu)
  12. 2021 – Yandan Yandan

Sen Yokken Olanlar ( Albüm – 2014)

  1. Yatsın Yanıma
  2. Gel de Yak
  3. Bitti Mi
  4. Yarım
  5. Boşver Beni
  6. Senden Geçemedim
  7. Hatırladın mı Beni
  8. Değiştim

Müdavim (Akustik Proje – 2020)

  1. Unutur muyum?
  2. Yıkıp Gittin
  3. Kıymetimi Bilen mi Var?
  4. Hiç Sevmedin Diyelim
  5. Mendil (Akustik)

Videoları

Fotoğrafları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca bakabileceğiniz bilgi
Kapalı
Başa dön tuşu