Otomobil

Gazlı Araçta Benzin Kokusu Neden Gelir ?

Araç Kullanırken benzin kokusu neden oluşur?

instagram takipçi hilesi

Araç Kullanırken benzin kokusu neden oluşur? Araba kullanırken hiç ummadığınız bir anda araçtan yoğun bir şekilde benzin kokusunu hissetmek, kullanıcıyı epey endişelendirir ve panik olmasına sebebiyet verir. Bu koku sonrası araç sahibinin panik içinde olması ve korkması doğal bir durumdur. Çünkü araç çalışır durumda iken daha ciddi kazalara ve arızalara neden olabilir. Bu da çok riskli bir durumdur. Aracın sağlığı ve kullanıcın sağlığı için arızanın neden kaynaklandığını öğrenmek gerekir.

Araç Kullanırken benzin kokusu neden oluşur?

aasasasAracın ilk çalışmasında egzoz dumanın yoğun bir şekilde arabanın içine kadar sinmesi tehlikelidir. Egzoz yakıtı ,daha kıvama gelmeden hemen ardından çiğ bir şekilde atıyorsa bu koku hissedilebilir. Fakat artan koku ve araçta bir takım hırıltılar eşliğinde devam ediyor araç ciddi bir problemin içinde yer alıyor olabilir.

Araçta benzin kokusunun çabuk hissedilmesinin bir diğer nedeni ise sabahları işe giden birinin acelece davranması ve motor ısınmadan hemen araç çalıştırılarak hareketliliğini hızlı bir şekilde sağlamasından kaynaklanır.

Özellikle egzoz ile atılan çiğ benzinin ateşlenmelere yol açacağının habercisi olabilir. Bunun için işin ciddiyetinin farkında olmak ve kokunun gitmesini sağlamak, daha sonra dinlenen aracın hareket etmeden kaldığı yere en az 5 ve ya 10 dakika motorunun çalışması gerekir. Böylece motor sağlığını korur ve benzin iyice hissedilerek görevini daha sağlıklı bir şekilde tamamlamış olur.

Araçta ciddi bir problemin olduğunu nasıl anlarsınız?

adadadadadad

Araçta ciddi bir problemin var olduğunu zaten benzin kokusu ile anlarsınız. Sağlıklı bir aracın içine benzin kokusu kolay kolay sinmez. Benzin kokusu kendi kendine geçse de tekrarlama olasılığı yüksektir. Bu problemin devam ettiğini gösterir. Depo şamandıra kapağı contası, benzin hortumları ve deponun dolum ağzında kaçakların seyri yağ ve benzin kokusunu şiddetlendirebilir. Conta, hortum kaçağı gibi sorunlar sürüş kalitesini de en aza indirir. aracın ateş içinde olmasına neden olabilir.

Araç çalışır durumda iken benzin kokusu hissedildiği vakit aracı hemen durdurmanız ve teknik bir servise götürerek size bu konuda ustaca yardımcı olmalarını sağlamalısınız. Araçta benzin kokusunun yoğunluğu yolcu güvenliğinizi de elinizden alır, hasar kaybı, olası tehlikeli kazalar ve aracın alev alması söz konusu olabilir. Can sağlığı güvenliğiniz için ve aracınızın tehlikeye girmemesi için dikkatli olmanız gerekir. Bu tür dikkat ve önlemler hayat kurtarmak için bilinçli davranışlardır.

Deponun fullenmesi esnasında bu koku ile karşılaşıyorsanız problemin tam olarak nereden kaynaklandığın çözmek oldukça önemlidir. Depo dolum ağzı hemen kontrol edilmeli ve hortumda kaçak var mı diye iyice araç incelenmelidir. Depo full bir şekilde benzin ile doldurulunca bu benzin kokusu yoğun bir şekilde kokmaya başlayacaktır. Bu korkulacak bir durum değildir.

Araç Ne Zaman Kullanılmalıdır?

aa

Araç kullanıma hazır hale geldikten sonra kokunun yavaş yavaş atıldığına şahit olacaksınız. Burada arızayı tespit etmek için bu kokunun depo fullendikten sonra sürekliliği devam ediyorsa işte o zaman şüphelenmelisiniz. Eğer koku azaldıysa ve yavaş yavaş geçiyorsa bu benzin fullenmesi esnasında yaşanan küçük bir problemdir .Bu durum geçicidir. Deponun contasında hasar varsa ve yeniliğini kaybetmiş ise sızıntılar yapacak basınçlı gaz kokusu artacaktır.

Her ne olursa olsun unutulmaması gereken en önemli etken , benzin kokusunun sürekliliği patlamalara neden olur. Özellikle araç çalışır durumda iken bunun fark edilmesi ve hemen müdahale edilmesi riskin büyüklüğünü azaltır.

Bu sayede kullanıcı aracının gerekli bakım ve arızalarını da öğrenerek gerekli tamirini araç ustalarına yaptırarak sorunun kalkmasına yardımcı olur. Araç alan birinin araçla ilgili en ayrıntılı detayı bilmesi gerekir. LPG’Lİ araçlarda da bu tür sorunlar fazlasıyla ortaya çıkabilmektedir.

Gazlı Araçta Benzin Kokusu Neden Gelir ? ile ilgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu