Akıllı Telefonlar ve Tabletler

Android Mi Yoksa İOS Mu? Hangisi Daha İyi?

instagram takipçi hilesi

Android, Linux tabanlı bir işletim sistemine sahiptir. Android oldukça açık bir sistematiğe sahiptir. Bu da hemen hemen her uygulamaya kolay bir şekilde ulaşılabilmesi anlamına gelmektedir. Ancak Linux sistem siber saldırılara karşı açık hedef haline gelebilmektedir. Android sistem uygulama mağazası olarak Google Play’ı tercih etmektedir.

android 3

Android cihazlarında genel olarak 5 adet ana ekran yer almaktadır. Bu ekranlara widget adı verilmekte olan kısa yollar ekleyerek çok daha kullanışlı bir hal alabilir. Menüye girmeden hava durumu, haberler, Foursquare, Facebook ve Twitter gibi sayısız widget eklenebilir.

Android işletim sisteminden ötürü arayüz konusunda sistemi biraz karışıktır ancak kullanımı oldukça kolaydır. Google Play, 400.000 civarında sahip olduğu uygulama ile dev bir market konumundadır. Market’te pek çok uygulamayı bulmak mümkün. Uygulamaların çeşit sayısı ve kalitesi de son yıllarda önemli orandan arttığından ötürü aranılan uygulamalar kolaylıkla bulunabilmekte.

android 5

Android cihazlarına APK uzantısı içeren uygulama dosyaları dışarıdan kolaylıkla yüklenebilir. Bu markete bağımlı olmadan işlem yapabilme konusunda oldukça kullanışlıdır. Android işletim sisteminin herhangi sınırlaması yoktur. Cihazın depolamasından ekran ışığına dek her şeyi kontrol edebilmek mümkün.

Android, bir bilgisayara bağlandığı taktirde USB görevi görüp, istenen dosyalar kolaylıkla aktarılabilmektedir. Bununla beraber işletim sistemi ve yazılım modları ile istediğiniz özelleştirmeleri rahatlıkla yapabilirsiniz.

android 7

Google Android’e çok sık olmamakla beraber belirli aralıklarla güncellemeler yapılmaktadır.  Android 2.3 Gingerbread sürümünü 2.3.7’ye dek güncellemiştir.

İOS

android 2

İOS Unix veri tabanına sahip bir işletim sistemidir. Hal itibari ile kapalı bir sistemdir. Bunun anlamı da güvenlik yönünden oldukça sıkı olduğu anlamına gelmektedir. Uygulamaları App Store adı verilmekte olan ağından indirilmektedir.

İOS tasarımı itibari ile kullanışlıdır. Cihaz ile ilgili bütün ayarları “Ayarlar” uygulamasından erişebilirsiniz. İOS’un uygulamaları ve özellikleri kutu şeklinde ekranda yer almaktadır. Home tuşuna hızlıca iki kez basıldığında müzik çaların ve açık uygulamaların çıkması, yeni bildirim sistemi ile bütün bildirimleri ekranda görebilmek, artı tuşu ile fotoğraf çekebilmek ve kilit ekranında iken kameraya hızlı geçiş yapabilmesi gibi özellikleri İOS’u oldukça kolay bir işletim sistemi haline getiriyor.

android 8

Konu sınırlamalar ise Apple bu konuda oldukça titizdir. Güvenlik önlemlerini en önde belirleyen Apple, uygulamaların tamamını kontrol ettikten sonra App Store’da yayınlamaktadır. Telefonu iTunes’in yer almadığı bir bilgisayara bağladığınız taktirde içindeki fotoğrafları alabilirsiniz ancak güvenlik nedeniyle klasöre herhangi dosya kopyalayamazsınız. Apple, her yıl büyük iOS güncellemesini kullanıcılarına sunmaktadır. Son yapılan iOS güncellemesi telefona 200 dolayında yenilik getirmiştir.

android 6

Sonuç itibari ile kullanışlı ve kolay bir işletim sistemine sahip olmak istiyorsanız İOS sizin için biçilmiş kaftan. Teknolojiden anlıyor ve uğraşmaktan herhangi çekinceniz yoksa Android sizin için daha uygun bir işletim sistemidir.

Android mi , iOS mu? İşte konuyla ilgili videolar

Kaynak
bilgiustam.com

Bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu