MaksatSpor

2022 Kış Paralimpik Oyunları Nedir, Ne Zaman Başlıyor?

instagram takipçi hilesi

2022 Kış Paralimpik Oyunları Nedir?

Paramlimpik Oyunları olarak bilinen, olimpiyatlarda çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı etkinliktir. Aslında “paralympic” kelimesi İngilizcede engelli anlamına gelmektedir. “paralyzed” ve “olympic” kelimelerinin birleşmesiyle de adı oluşmuştur. Yaz ve Kış Paramlimpik Oyunları o dönemin olimpiyatlarından hemen sonra yapılır. Paralimpik Oyunları, Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından yönetilmektedir.

2022 kis paralimpik oyunlari nedir ne zaman basliyor1

2022 Kış Paralimpik Oyunları Ne Zaman Başlıyor?

2022 kis paralimpik oyunlari nedir ne zaman basliyor3

2022 Kış Paralimpik Oyunları 4 Mart Cuma günü yani bugün başlamıştır. Ev sahipliğini Çin’in başkenti olan Pekin üstlenmiştir. 2022 Kış Paralimpik Oyunlarının 13 Mart Pazar günü sonlanacağı da bariz bilgiler arasındadır. 2022 Kış Paralimpik Oyunlarında, ikisi 2018 yılından kalmış olan ve dallarla birlikte beş spor dalında hizmet verilecektir. Bununla birlikte sekiz etkinlik de yapılacaktır. 4 Mart ve 13 Mart tarihleri arasında 6 spor dalında yaklaşık olarak 78 müsabaka gerçekleşecektir. Bu spor dalları ise;

  • Alp disiplini
  • Biatlon
  • Kayaklı koşu
  • Tekerlekli sandalye körlingi
  • Kızak
  • Buz hokeyi

2022 Kış Paralimpik Oyunları Nerede Yapılacaktır?

2022 Kış Paralimpik Oyunlarının yapıldığı ülke Çin’dir. Çin’in başkenti olan Pekin, oyunların düzenleneceği yer görevini üstlenmiştir. Organizasyon 80 bin kişi kapasiteli olarak Ulusal Pekin Stadında, büyük bir tören ile başlayacaktır.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Ulusal Stadyumda düzenlenen büyük bir açılış töreni ile oyunların resmen başladığını duyurmuştur. 2022 Kış Paralimpik Oyunlarının bu sene 13. senesidir. Çin ve başkenti olan Pekin ise Paralimpik oyunlarına ilk defa ev sahipliği yapmasıyla bilinmektedir.

2022 kis paralimpik oyunlari nedir ne zaman basliyor2

2022 Kış Paralimpik oyunlara 49 ülkeden 650’nin üzerinde sporcu katılmıştır. Uluslar Geçit Töreni’nde de seyircileri selamlamışlardır. Büyük törende Pekin kış olimpiyatları açılış töreninde yapılan gibi ülkelere kar taneli maketler ile temsil etmişlerdir. Aynı zamanda her kalabalığın veya kafilenin önünde ve ortasında ülkesinin isminin yazılı olduğu kar taneli makette bulunmaktadır. Kabileler bunu özel olarak taşımışlardır. Tören dev bir kar tanesinin ortasına konulan olimpiyat ateşinin yakılmasıyla birlikte 13 Mart günü sona erecektir.

Bu sene düzenlenen Paralimpik oyunlarında yer almayacak ülkeler arasında Rusya ve Ukrayna’da başta yer almaktadır. Yaşadıkları karışıklıktan ötürü Paralimpik Oyunlarında yer almayacak olan ülkelerdendirler. İlk kez 1976 yılında düzenlenmiş olan Paralimpik oyunlarında Almanya, 137 altın madalyaya 121 gümüş madalyaya ve 106 bronz madalyaya sahiptir. Ülkeler arasında en başarılı olarak nitelendirilmektedir.

2022 Kış Paralimpik Oyunları İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu