Gezi Rehberi

2020 Kışında Türkiye’de Seyahat Edebileceğiniz 6 Kış Rotası Neresidir?

instagram takipçi hilesi

kis tatili 6

Her mevsimin tadı ayrı ayrı çıkartılabilse de kış tatilinin tadı elbette ki bir başkadır. Hele ki ülkemizde de tatil kaçamakları muhteşem alternatifler sunuyorken. Kendinizi yazın Akdeniz ve Ege bölgelerinde mavi sulara atarken kışın da ülkemizin birçok farklı noktasında sessiz sakin ve keyifli zaman geçirebileceğiniz yerler bulunmaktadır. Kış tatili sevenlerin ve doğaseverlerin kışın yapabilecekleri 6 doğa aktivitesini yazımızda bulabilirsiniz.

Kars

kis tatili 7

Doğu Ekspresi ile masallar diyarına yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Son dönemlerin en popüler kış tatillerinin başını çeken Kars, hem leziz yemekleri, hem tarihi, hem de kültürü ile beş duyunuza da hitap edecek harika bir tatil deneyimi sunmaktadır. Amacınız “yolculuk” yapmak ise Kars’a uçakla gitmek yerine Doğu Ekspresi treni ile 24 saatlik bir tren yolculuğu ile gidebilirsiniz. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında karla kapı yollardan geçerken harika doğa manzaraları size eşlik edecek. Çıldır Gölü’nde kızaklı at turuna çıkmayı da ihmal etmemelisiniz.

Abant

kis tatili 1

Kalabalık ve gürültülü şehir yaşamının stresini üzerinizden atmak, huzur bularak doğa ile bütünleşmek niyetindeyseniz Kış tatilinizi Abant’ta geçirmenizi öneririz. Özellikle Ankara ve İstanbul’dan iki saatlik kısa bir araç yolculuğu ile Bolu’ya ulaşabilir, burada ihtiyaçlarınızı karşılayan bir otelde konaklayarak başta Abant Gölü olmak üzere çevreyi keşfederek kar üzerinde uzun doğa yürüyüşleri yapabilmeniz mümkündür.

Palandöken

kis tatili 2

Kayakseverlerin en popüler bölgelerinden birisi de Kartalkaya ve Uludağ’a pistleri ile güçlü bir alternatif olan Palandöken’de kış tatilinizi geçirmeyi hiç düşündünüz mü? Beş yıldızlı otellerde konaklamanın yanı sıra hem özel ışıklandırması ile gece hem de gündüz kayak keyfinin tadını çıkarabilmeniz mümkündür. Dilerseniz tatilinizi Kars’tan başlatarak oradan Erzurum’a geçebilirsiniz. Elbette ki Erzurum’un ünlü cağ kebabını yemeden Palandöken’e çıkmamanızı öneriyoruz.

Kapadokya

kis tatili 3

Kapadokya öyle bir yer ki yılın hemen hemen her mevsimi birbirinden güzel ve özel doğa manzaralarını barındırmaktadır. Genel itibari ile ilkbahar ve sonbaharda tercih edilmekle beraber kış dönemlerinde de kar ile kaplı peri bacalarının o muhteşem manzarasını görmenizi şiddetle öneririz. Hava şartları el verdiği taktirde balon turuna çıkarak büyüleyici manzarayı yukarıdan izleyebilirsiniz. Kayalara oyulmuş olan otellerde konaklayarak otantik bir tatil geçirebilirsiniz.

Ayder Yaylası

kis tatili 4

Bilindiği üzere Karadeniz yeşilin her tonuna rastlayabileceğiniz eşsiz bölgelerin başında gelmektedir. bahar dönemlerinde yoğun sezonunu yaşıyor olsa da kayın ve ladin ormanları ile kaplı Rize’deki Ayder Yaylası farklı bir kış tatili geçirmek niyetinde olanların beklentilerini fazlasıyla karşılamaktadır.

Saklıkent

kis tatili 1

Evet, yanlış okumadınız. Antalya’da bulunan Saklıkent. En çok tercih edilen yaz tatili bölgelerinden olan Saklıkent’te kış döneminde kayak yapmayı denediniz mi? Beydağları’nda bulunan Saklıkent Kayak Merkezi’nde hem birbirinden güzel pistlerde kayma keyfini yaşayabilir hem de güzel otellerde konaklayabilirsiniz.

2020 Kış Tatili İle İlgili videolar

https://www.youtube.com/watch?v=otFh2sHzH3U

Kaynak
blog.gittigidiyor.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu